X

Ministrul Sanatatii: Masurile Oficiale de ULTIMA ORA Pregatite de Adoptare pentru Romania

Ministrul Sanatatii vrea sa adopte o serie de masuri oficiale, de ultima ora, pentru sistemul medical din toata Romania, iar asta pentru ca, dupa cum puteti vedea mai jos, sunt oferite detalii cu privire la desfiintarea, sau reorganizarea, sectiilor clinice, sau a compartimentelor clinice din spitalele romanesti.

Ministrul Sanatatii a creat un ordin care ar urma sa fie semnat dupa ce va trece prin procesul de transparenta decizionala, iar cand se va intampla acest lucru, toate modificarile de mai jos vor intra in vigoare, si se vor aplica imediat dupa ce ordinul va fi publicat in Monitorul Oficial pentru toata Romania.

“În înțelesul prezentului ordin, desfiinţarea unei secţii clinice / compartiment clinic aprobată în structura unui spital, se realizează, la propunerea motivată a conducerii spitalului sau a ordonatorului principal de credite, după caz, prin ordin al ministrului sănătăţii, cu notificarea prealabilă a Senatului universitar din cadrul instituţiei de învăţământ medical superior şi a Ministerului Educaţiei, potrivit prevederilor legale incidente în vigoare.

Art.8 (1) Secțiile clinice / compartimentele clinice din spital se desființează: când secția clinică / compartiment clinic nu mai respectă cel puțin una dintre condițiile prevăzute la art.4 din prezenta anexă; din considerente economico- financiare și de management, temeinic justificate. Conducerea spitalului are obligația de a solicita desființarea secției clinice / compartimentului clinic, aflat în una dintre situațiile prevăzute la alin.(1).

În vederea desființării secţiei clinice /compartimentului clinic, spitalul transmite Ministerului Sănătății următoarele documente: Propunerea motivată de desființare a secției clinice / compartimentului clinic, sau solicitarea de desființare potrivit art.8 alin.(2), după caz; Notificarea prealabilă a Senatului universitar al instituției de învăţământ medical superior; Notificarea prealabilă a Ministerului Educației.

În înțelesul prezentului ordin reorganizarea unei secţii clinice / compartiment clinic, înființată în structura unui spital, se realizează, la propunerea motivată a conducerii spitalului sau a ordonatorului principal de credite, după caz, prin ordin al ministrului sănătăţii, cu notificarea prealabilă a Senatului universitar din cadrul instituţiei de învăţământ medical superior şi a Ministerului Educaţiei. În vederea reorganizării unei secții clinice/compartiment clinic, spitalele aflate în rețeaua sanitară proprie a Ministerului Sănătății transmit Ministerului Sănătății următoarele documente.

Propunerea motivată de reorganizare a secției clinice / compartimentului clinic; Structura organizatorică a spitalului aprobată, în condițiile legii, în copie; Notificare și Referat de evaluare, emise de direcția de sănătate publică județeană / a municipiului București, prin care se certifică conformitatea spațiilor și a circuitelor funcționale cu normele de igienă și sănătate publică și cu prevederile legale incidente în vigoare; Notificarea prealabilă a Senatului universitar al instituției de învăţământ medical superior; Notificarea prealabilă a Ministerului Educației.”

This post was last modified on iul. 2, 2023, 7:51 PM 19:51

Disqus Comments Loading...