X

Sorin Grindeanu: Noi Decizii IMPORTANTE pentru Constructia de Drumuri si Autostrazi in Romania!

Sorin Grindeanu a anuntat o serie de noi decizii importante cu privire la constructia de drumuri si autostrazi in Romania, iar asta deoarece ministrul Transporturilor, din partea PSD, spune ca a venit cu noi abordari pentru finalizarea proiectelor rutiere, si imbunatatirea cadrului legislativ pentru urgentarea constructiilor.

Sorin Grindeanu vorbeste despre o noua Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru dezvoltarea mai rapida a retelei transeuropene de transport, TEN-T, despre reducerea termenelor de emitere a certificatelor de urbanism, dar si despre contractul pentru proiectarea celor 4 loturi ale drumului Filiiasi – Lugoj.

“Continuăm toate proiectele de #infrastructură rutieră! Chiar dacă, în trecut, unele dintre ele au fost întârziate, venim cu noi abordări pentru ca aceste proiecte să fie finalizate. În paralel, continuăm îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a urgenta construcția obiectivelor de infrastructură mare. Noi măsuri pentru simplificarea procedurilor necesare construcției proiectelor de infrastructură mare!

Guvernul a aprobat astăzi o Ordonanță de Guvern pentru dezvoltarea mai rapidă a rețelei transeuropene de transport (TEN-T) care prevede:  urgentarea procedurii de autorizare a proiectelor privind infrastructura de transport, conform reglementărilor europene în vigoare. Atribuții suplimentare pentru Ministerul Transporturilor și Infrastructurii inclusiv în ceea ce privește demersuri pentru reducerea duratei obținerii certificatelor de urbanism și a altor documente eliberate de autoritățile administrației publice locale competente.

Reducerea termenelor de emitere a certificatelor de urbanism, avizelor, acordurilor. Altor acte emise de instituțiile avizatoare, la 5 zile, cu excepția actelor de reglementare în domeniul protecției mediului, pentru care propunerile în cadrul proiectului de lege sunt distincte;  transpunerea prevederilor Directivei privind coordonarea procedurilor de autorizare și achizițiile publice în cadrul proiectelor transfrontaliere.

Actul normativ va contribui (în cadrul Planului Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pe perioada 2020-2030) la creșterea capacității administrative a beneficiarilor proiectelor de infrastructură de transport în #România și la eliminarea blocajelor care apar în etapele de pregătire a proiectelor.

Contractul pentru proiectarea ultimului dintre cele 4 Loturi ale Drumului de mare viteză #Filiași-#Lugoj (230 km) are câștigător! Asocierea de proiectanți români are la dispoziție 22 de luni (de la semnarea contractului) pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției Lotului #Domașnea-#Caransebeș (45 km). Contractul are o valoare de 22,29 milioane de lei (fără TVA) și este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile. El va putea fi semnat după expirarea perioadei legale de 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații.”

This post was last modified on iul. 3, 2023, 9:11 AM 09:11

Disqus Comments Loading...