Ministerul Apararii: Ordinul de ULTIMA ORA, Armata Romana Vizata de Masuri ale Statului Major

Ministerul Apararii Ordinul ULTIMA ORA Armata Romana Vizata Masuri Statului Major

Ministerul Apararii a confirmat in mod oficial un ordin de ultima ora care vizeaza Armata Romana, iar asta pentru ca o serie de masuri decise de catre seful Statului Major al Apararii, vizeaza procesul de formare si dezvoltare profesionala a rezervistilor voluntari, acesta fiind imbunatatit ca urmare a lor.

Ministerul Apararii confirma deasemenea faptul ca perioada de recrutare a fost prelungita pana in data de 28 iulie in Romania, cu detalii suplimentare mai jos, inclusiv in ceea ce priveste diverse alte activitati la care participa fie soldatii Armatei Romane, fie rezervisti, asa ca puteti afla toate detaliile mai jos.

“Prin ordin al șefului Statului Major al Apărării, procesul de formare și dezvoltare profesională a rezerviștilor voluntari a fost îmbunătățit, iar perioada de recrutare pentru seria 2023 a fost prelungită până la data de 28 iulie. Reorganizarea cadrului de pregătire și instruire a rezerviștilor voluntari are ca scop o mai bună adaptare la nevoile sistemului militar, dar și la realitățile pieței de muncă din România.

Flexibilizarea regulilor venind și în întâmpinarea nevoilor celor interesați de efectuarea serviciului de militar în rezervă și a angajatorilor acestora. Principalele schimbări vizează stabilirea duratei pregătirii inițiale la trei săptămâni pentru toate categoriile de rezerviști voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), cu accent pe dimensiunea practic-aplicativă a instrucției, precum și adaptarea modulelor anuale de instruire pentru formarea și dezvoltarea deprinderilor necesare atribuțiilor funcționale.

Competiția ,,Roza Cercetașilor”! După validarea instrucției de specialitate în cadrul unui exerciţiu complex de tip FTX, cercetașii militari din Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” s-au întrecut în această săptămână la una dintre cele mai solicitante competiții pentru ei, ,,Roza cercetașilor”. Competiția a evaluat nivelul de pregătire al structurilor de cercetare prin diferite probe specifice cum ar fi.

Executarea de trageri la precizie cu armamentul din dotare, probele de specialitate, aruncarea grenadelor de mână la distanță și precizie, precum și proba de anduranță, ce a constat în parcurgerea unui itinerariu de 27 de kilometri. La sfârșitul competiției locul I a fost adjudecat de cercetașii Batalionului 335 Artilerie din Botoșani.

Locul al II-lea a fost ocupat de lotul Batalionului 634 Infanterie din Piatra Neamț, iar locul al III-lea a revenit cercetașilor din Batalionul 814 Tancuri din Turda. Echipa Ofițerilor în Rezervă din România participă zilele acestea la competiția aplicativ-militară Milcomp 2023 în Helsinki, Finlanda “Baza militară Santahamina, Finlanda, 29 iunie. Prin ușa ușor întredeschisă se aud destul de tare, pentru ora 05:40, acordurile unei piese a celor de la Stereophonics.”