X

Ministrul Educatiei: Ordin de ULTIMA ORA, ce SCHIMBARI Aduce in Scoli pentru Elevi

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial un foarte important nou ordin de ultima ora, pe care vrea sa il semneze pentru scolile din Romania, iar asta pentru ca el va face o serie de schimbari extrem de importante, care au menirea de a duce la construirea unei retele-pilot de scoli verzi in toata tara.

Ministrul Educatiei vorbeste in ordinul de mai jos despre o prelungire a perioadei de depunere e proiectelor care pot fi finantate pentru crearea retelei de scoli verzi in Romania, astfel ca orice unitate de invatamant interesata poate sa profite de banii care sunt pusi acum la dispozitie pentru toata Romania.

“Anexa la Ordinul ministrului educației nr. 4139/04.05.2023, Ghidul Solicitantului pentru lansarea apelului de proiecte finanțat prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență(PNRR), Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi, se modifică și se completează, după cum urmează: La cap.1. „Informații despre apelul de proiecte”, Subcapitolul 1.3. „Tipul apelului de proiecte.

Durata, modalitatea și perioada de depunere a propunerilor de proiecte” Tabelul Calendarul apelului se modifică și va avea următorul cuprins. La cap.1 „Informații despre apelul de proiecte”, Subcapitolul 1.5. „Solicitanți eligibili”, Paragraful 7 se modifică și va avea următorul cuprins: „Declarația solicitantului din care să reiasă faptul că destinația clădirilor care fac obiectul
investiției este menţinută pe perioada de sustenabilitate a proiectului.

Prin perioada de sustenabilitate a proiectului se înţelege perioada de menţinere a investiției pe o perioadă de minimum 10 (zece) ani de la finalizarea investitiei. Prin perioada de implementare a proiectului se înţelege perioada în care se desfășoara toate activităţile aferente acestuia.” La cap.1 „Informații despre apelul de proiecte”, Subcapitolul 1.5. „Solicitanți eligibili”, Paragraful 11, se modifică și va avea următorul cuprins.

„Dreptul de proprietate trebuie să fie, conform legii, un drept de proprietate publică asupra terenului din domeniul public al UAT-urilor sau un drept de proprietate al unității de învățământ.” La cap.1 „Informații despre apelul de proiecte”, Subcapitolul 1.5. „Solicitanți eligibili”, Paragraful 13, punctul 1, se modifică și va avea următorul cuprins: „Extras din Inventarul centralizat al bunurilor care alcătuiesc domeniul public al localitătii/județului sau titlul de proprietate al unității de învățământ.”

La cap.1 „Informații despre apelul de proiecte”, Subcapitolul 1.5. „Solicitanți eligibili”, Paragraful 13, punctul 4, se modifică și va avea următorul cuprins: „HCL privind punerea la dispoziție a terenului/Hotărârea Consiliului de administrație al unității de învățământ preuniversitar de stat care pune la dispoziție terenul respectiv.” Noul termen pentru depunerea proiectelor în cadrul apelului competitiv „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi” este 31 iulie 2023.”

This post was last modified on iul. 4, 2023, 6:41 PM 18:41

Disqus Comments Loading...