NATO Anunta ca NU va Livra Avioane de Vanatoare Ucrainei in 2023

NATO Anunta NU Livra Avioane Vanatoare Ucrainei 2023

NATO anunta ca nu va livra avioane de vanatoare Ucrainei in cursul anului 2023, inainte ca actuala contraofensiva impotriva Rusiei sa se incheie, ceva ce nu ar trebui sa fie vreo surpriza prea mare, avand in vedere ca tarile aliantei au afirmat in repetate randuri pana acum ca acest ajutor e greu de realizat.

NATO vrea sa trimita Ucrainei avioane de lupta F-16, iar asta pentru ca MiG-uri a primit pana acum tara atacata, in principal de la Polonia, dar avioanele moderne i-ar fi de mult mai mare ajutor, insa antrenarea pilotilor pentru a zbura cu ele este dificila, si trebuie creata o infrastructura pentru intretinerea lor.

Șeful militar al NATO: Ucraina nu va primi avioane de luptă înainte de încheierea contraofensivei. Ucraina nu va primi avioanele până la încheierea contraofensivei sale în curs, a declarat locotenentul amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului Militar al NATO, la LBC pe 4 iulie.

„Discuția despre luptători este una importantă, dar nu se va rezolva pe termen scurt pentru această contraofensivă”, a spus ofițerul marinei olandeze.