X

Discutiile lui Volodimir Zelenski cu Secretarul General al NATO, Presedintele Frantei

Volodimir Zelenski a avut astazi o discutie productiva cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cei doi vorbind despre ceea ce urmeaza sa se intample la Summit-ul de la Vilnius, presedintele Ucrainei cerand invitarea tarii sale sa adere la alianta, ceea ce desigur ca are sanse mici de a se intampla.

Emmanuel Macron, presedintele Frantei, este cel de-al doilea interlocutor al lui Volodimir Zelenski, discutiile fiind axate pe situatia Ucrainei pe frontul razboiului cu Rusia, dar si pe ajutorul pe care armata ucraineana il asteapta in aceasta perioada pentru a-si continua contraofensiva initiata deja.

“Am avut o conversație telefonică cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Vă mulțumim pentru eforturile personale constante de a sprijini aspirațiile euro-atlantice ale Ucrainei. Pozițiile au fost coordonate în ajunul summitului NATO de la Vilnius. Acum este momentul pentru decizii puternice și pași concreti în această direcție.

Îl felicit pe Jens Stoltenberg pentru decizia membrilor Alianței de a-și prelungi mandatul de secretar general al NATO pentru încă un an. Sper o colaborare fructuoasă în continuare.

Ca întotdeauna, o conversație utilă și productivă cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

Au discutat despre implementarea acordurilor anterioare și au ajuns la noi acorduri de apărare. Mulțumim pentru lotul mare de vehicule blindate, inclusiv transportul de evacuare medicală atât de necesar, tancuri ușoare suplimentare și apărare aeriană.

S-a discutat în detaliu și situația din Rusia și pe câmpul de luptă. După acțiunile lui Prigojin, întreaga lume a văzut că Rusia nu mai avea loc de manevră pe câmpul de luptă. Și pentru noi, dimpotrivă, se deschide o fereastră de oportunitate. Trebuie să acționăm decisiv – atât militar, cât și politic. Prin urmare, este foarte important ca summit-ul de la Vilnius să fie productiv.

El l-a avertizat pe Emmanuel Macron despre pregătirea unor provocări periculoase de către forțele de ocupație la CNE Zaporizhia. Am convenit să menținem situația sub control maxim împreună cu AIEA.”

This post was last modified on iul. 4, 2023, 11:09 PM 23:09

Disqus Comments Loading...