Germania: Decizie Oficiala de ULTIMA ORA a Cancelarului pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Germania Decizie Oficiala ULTIMA ORA Cancelarului Aderarea Romaniei Schengen

Germania a anuntat in mod oficial decizia de ultima ora a cancelarului Olaf Scholz cu privire la aderarea Romaniei la Schengen, si desigur ca este inca o palma data Austriei, iar asta pentru ca in cadrul discutiilor pe care le-a avut cu premierul roman, Marcel Ciolacu, a reafirmat intentia de sustinere a tarii noastre pentru aderare.

Germania a facut aceasta afirmatie si acum cateva luni, iar dupa cum puteti vedea mai jos, Olaf Scholz a decis sa mearga pe aceeasi linie si dupa ce Marcel Ciolacu a devenit premier al Romaniei, astfel ca aderarea tarii naostre la Schengen ramane in continuare ceea ce Berlinul promoveaza in randul partenerilor sai, probabil si a Austriei.

Germania are o putere foarte mare in Uniunea Europeana, si capacitatea de a convinge Austria sa permita aderarea Romaniei la Schengen, mai ales ca Spania sustine deasemenea acest lucru, insa ramane de vazut cat de departe va merge Olaf Scholz pentru a-si indeplini promisiunea pe care a facut-o tarii noastre, pentru ca pana acum actiunile reale au cam lipsit.

“Germania susține România, pentru ca țara dumneavoastră să devină anul acesta membru cu drepturi depline al Spațiului Schengen. Așa cum am spus deja la București, România a întreprins deja eforturi majore pentru a adera la Spațiul Schengen și aceste eforturi trebuie apreciate. Noi ne implicăm cu toată forța pentru aceasta, spune Scholz.

În final, doresc să mulțumesc personal cancelarului german Olaf Scholz pentru sprijinul oferit în vederea aderării României la Spațiul Schengen. Germania a demonstrat că este un prieten adevărat al României. Am discutat împreună despre cum putem trece peste acest blocaj nejustificat, care afectează, în opinia noastră, direct unitatea europeană, afirma Ciolacu.”