Ministerul Apararii a transmis 2 noi anunturi de ultima ora care vizeaza Armata Romana, si aduce in atentia romanilor ceea ce fac militarii tarii noastre, iar asta pentru ca intr-o prima faza se vorbeste despre Gheparzii de Fier, dislocati in Polonia, ei trecand printr-un proces de verificare si validare a procedurilor NATO.
Ministerul Apararii vorbeste deasemenea si despre unitatea militara cu caracter unic care exista in Romania, mai exact in Delta Dunarii, armata Romana avand acolo Regimentul 307 de Infanterie Marina, si mai jos se vorbeste despre puscasii marini care fac parte din cadrul ei acum.
“Gheparzii de Fier- exerciții de alertare. Săptămâna trecută, Detașamentul de Apărare Antiaeriană “Gheparzii de Fier”, dislocat în Polonia, a fost alertat împreună cu ceilalți aliați, în scopul verificării și validării procedurilor existente la nivelul Grupului de Luptă. A urmat un exercițiu de antrenament în teren, de nivel baterie, desfășurat în poligoanele Wyreby și Klusy în cadrul căruia s-a testat modul de reacție la diferite situații tactice.
Începând cu luna aprilie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier”, generat de Batalionul 348 Apărare Antiaeriană „Dobrogea” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruiește în comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi din cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia.
Știți că lângă Delta Dunării se află o unitate militara cu caracter unic în România, datorită doctrinei, mediului de acţiune şi specificul amfibiu al misiunilor ? E vorba despre Regimentul 307 Infanterie Marină. Veriga de bază a regimentului o constituie pușcașii marini, militari care au la baza instrucției condiția fizică superioară.
Capacitatea de supraviețuire și improvizație şi lucrul în echipă, în scopul de a face faţă mediului ostil și a învinge inamicul. Acești militari au fost ieri instructorii participanților “Cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict”. Accentul pregătirii a fost pus pe tehnici de supraviețuire specifice zonei de coastă (deltă, fluviu, lagunar, litoral).
“Să mori de foame aici? E imposibil, natura oferă resurse!”, ne-au spus. Pregătirea și utilizarea ambarcațiunilor ușoare de asalt, pe lacul Babadag, face parte din programul obișnuit al infanteriștilor marini, pentru cursanți a fost o etapă interesantă, care îi duce cu un pas mai aproape de a deveni profesioniști în documentarea reportajelor din zone de conflict.”