X

Ministrul Educatiei: 3 IMPORTANTE Anunturi de ULTIMA ORA cu Schimbari Mari in Scoli pentru Elevi

Ministrul Educatiei face 3 importante anunturi de ultima ora, prin care anunta schimbari mari in scolile din toata Romania pentru elevii care urmeaza cursurile unitatilor de invatamant, iar asta pentru ca in atentia oamenilor este adusa promulgarea noilor Legi ale Educatiei, un eveniment istoric pentru Romania.

Ministrul Educatiei a publicat deasemenea si un mesaj important pentru SUA, cu ocazia zilei Independentei, sarbatorita ieri, iar la final vorbeste despre admiterea la liceu pentru elevii de clasa a VIII-a, un proces care se va desfasura in perioada urmatoare, si care este extrem de important pentru multi parinti si elevi.

“Am luat parte, astăzi, la un moment memorabil pentru mine și definitoriu pentru parcursul sistemului de învățământ din România. Legile Educației „România Educată” au fost promulgate, în urmă cu puțin timp, de președintele României Klaus Iohannis. Astăzi a fost, așadar, îndeplinit angajamentul asumat atât de președintele țării, cât și de mine, în calitate de ministru al Educației.

A fost un efort colectiv intens, la care ne-au fost alături specialiști în educație, elevi, studenți, părinți, profesori, dar și reprezentanți ai autorităților și oameni politici. Suntem mândri de rezultat, pentru că știm că scopul acestui pachet legislativ este acela de a construi un sistem de învățământ de calitate pentru copiii noștri.

Munca noastră, a echipei de la Ministerul Educației, nu se încheie aici. Urmează o activitate intensă pentru elaborarea legislației secundare, proces în care vom avea alături toți actorii reprezentativi din sistemul educațional. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit până acum! Promit că voi face tot ce ține de mine ca legile educației „România Educată” să fie implementate, astfel încât învățământul din țara noastră să beneficieze de reformele mult așteptate!

Libertatea, bunăstarea și egalitatea sunt câteva dintre principiile Declarației de Independență a Statelor Unite ale Americii. Deși valorile au fost promovate acum 247 de ani, ele sunt la fel de actuale și astăzi. O bună colaborare are la bază obiective importante, de aceea, educația este unul dintre domeniile-cheie ale parteneriatului strategic România-SUA. De ziua Independenței SUA, marcată astăzi, transmit cele mai bune gânduri poporului american. Happy 4th of July! Happy Independence Day!

A fost publicată ierarhia la nivel judeţean/a municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a și listele cu specializările, liceele şi şcolile din judeţe. În listele cu specializări, veți regăsiți numărul de locuri disponibile, precum şi ultima medie de intrare din anul 2022. De asemenea, pentru a veni în sprijinul celor interesați, am publicat un ghid informativ privind admiterea în învățământul liceal din acest an.”

This post was last modified on iul. 5, 2023, 9:37 AM 09:37

Disqus Comments Loading...