Sorin Grindeanu: IMPORTANT Contract Semnat pentru un Drum de Mare Viteza in Romania!

Sorin Grindeanu IMPORTANT Contract Semnat Drum Mare Viteza Romania

Sorin Grindeanu a anuntat in mod oficial semnarea unui nou contract foarte important pentru un nou drum de mare viteza in Romania, iar asta deoarece ministrul Transporturilor vorbeste despre lotul Drobeta Turnu Severin – Domasnea, care are contractul de proiectare semnat de catre autoritati deja.

Sorin Grindeanu spune ca lotul Filiasi – Drobeta Turnu Severin, al drumului de mare viteza Filiasi – Lugoj, are semnat contractul de proiectare inca din 10 iunie, astfel in viitorul nu foarte indepartat vor putea incepe si lucrarile pentru constructie, lungimea de 230 de kilometri necesitand cativa ani pentru finalizare.

“Lotul Drobeta Turnu Severin- Domașnea (65 km) al Drumului de mare viteza Filiași-Lugoj are de astăzi contract pentru proiectare semnat! Asocierea de proiectanți (români, francezi și italieni) are la dispoziție 35,76 milioane de lei (fără TVA) și 26 de luni pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate. Este al doilea contract semnat pentru proiectarea unuia din cele 4 loturi ale Drumului de mare viteză Filiași-Lugoj.

Primul contract (pentru proiectarea lotului #Filiași-#DrobetaTurnuSeverin) a fost semnat în data de 10 iunie. Acest lot are o lungime de 70 de km, iar valoarea contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate (care trebuie finalizat în 18 luni) este de peste 21 de milioane de lei (fără TVA). Finanțate prin Programul Transport (#PT2021-2027), aceste contracte reprezintă prima etapă necesară construcției Drumului de mare viteza #Filiași-#Lugoj (230 km).

Care are ca principal scop creșterea siguranței si a eficienței economice a rețelei de transport europene care tranzitează #România. Continuăm toate proiectele de #infrastructură rutieră! Chiar dacă, în trecut, unele dintre ele au fost întârziate, venim cu noi abordări pentru ca aceste proiecte să fie finalizate. În paralel, continuăm îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a urgenta construcția obiectivelor de infrastructură mare.”