X

Spania: Masurile RADICALE Confirmate pentru Schengen, Vestile Bune pentru Romania

Spania a anuntat in mod oficial o serie de masuri radicale pentru Spatiul Schengen, unele care pot contribui serios la aderarea Romaniei in cursul anului 2023, iar asta pentru ca in urma unei operatiuni coordonate de EUROPOL, a fost destructurata o retea de trafic de persoane, care aducea migranti pe teritoriul spaniol.

Spania spune ca reteaua destructurata aducea migranti sirieni si algerieni pe teritoriul tarii, peste 200 de persoane fiind aduse in Europa la costuri cuprinse intre 7.000 si 20.000 de euro, un serviciu VIP fiind deasemenea oferit pentru cei care doreau sa ajunga in deplina siguranta, si doreau sa fie preluati de echipe de securitate bine pregatite.

Spania a colaborat cu autoritatile din Germania si Norvegia pentru a destructura aceasta retea, semn ca unii dintre migranti ajungeau inclusiv in aceste tari, iar oprirea traficului este o veste foarte buna inclusiv pentru Romania, de a carei aderare la Schengen depinde intr-o foarte mare masura disparitia acestor practici.

“Agenții Poliției Naționale, într-o operațiune coordonată de EUROPOL și colaborarea autorităților germane și norvegiene, au destructurat o organizație criminală transnațională periculoasă care introducea migranți sirieni și algerieni în Spania. Dirijată din Libia și Spania, avea celule în Sudan, Liberia și Algeria, dedicate tot traficului de droguri, arme și spălare de bani.

Migranții au sosit pe coastele spaniole la bordul unor bărci de mare viteză care au plecat din Algeria. Au fost verificate cel puțin 13 operațiuni în care au fost introduși peste 200 de migranți. Costul călătoriei a variat între 7.000 și 20.000 de euro de persoană. Serviciul a inclus debarcarea într-un punct de pe litoral diferit de cel al restului migranților, de unde erau extrași în vehicule de ultimă generație, cu măsuri de securitate puternice.”

This post was last modified on iul. 5, 2023, 6:55 PM 18:55

Disqus Comments Loading...