Marcel Ciolacu Revoltat de Ororile Caminelor de Batrani din Bucuresti

Marcel Ciolacu Revoltat de Ororile Caminelor de Batrani din Bucuresti

Marcel Ciolacu se declara revoltat de ororile caminelor de batrani din Bucuresti, acolo unde DIICOT a derulat o ancheta foarte complexa, si a decis retinerea a zeci de persoane din cauza ororilor descoperite, iar premierul Romaniei spune ca va urmari cu atentie cum se desfasoara ancheta in continuare.

Marcel Ciolacu vorbeste deasemenea si despre importantele relatii cu Germania, care urmeaza sa fie dezvoltate si mai mult in cursul mandatului sau, iar asta pentru ca in urma intalnirii bilaterale cu Olaf Scholz, a fost decisa intarirea cooperarii dintre tara noastra si oamenii de afaceri germani.

“Sunt revoltat de ororile la care au fost supuși bătrânii internați în centrele rezidențiale de îngrijire și asistență socială care, acum, fac obiectul unei anchete a DIICOT! Este inadmisibil ca, în România zilelor noastre, să se întâmple astfel de atrocități față de oameni lipsiți de apărare! Este scandalos ca niște indivizi lipsiți de suflet și de repere morale să profite de situația dificilă a unor persoane vulnerabile, pentru a deturna în beneficiul propriu fondurile alocate din bugetul de stat!

În această dimineață, am cerut tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniu- ANPC, ANSVSA, ANPIS, ANPDPD, DSP- să declanșeze urgent o acțiune națională de #control în toate centrele de îngrijire și asistență din România, finanțate din bani publici. Le cer totodată celor care au obligația de a verifica respectarea condițiilor legale să sancționeze cu severitate maximă orice abatere care pune în pericol viața și sănătatea persoanelor vulnerabile din aceste centre! Voi urmări cu atenție desfășurarea acestor acțiuni!

Relațiile economice dintre România și #Germania au ajuns la un nivel record.
Cu toate acestea, stimularea unui număr mai mare de proiecte comune ne va ajuta să atingem întregul potențial comercial existent. Am discutat, astăzi, la Berlin, cu principalele companii germane prezente în #România.

Ne dorim o creștere a prezenței lor la noi în țară și dezvoltarea unor noi investiții în perioada următoare. România va organiza, în această toamnă, la #Berlin, un Forum economic cu scopul promovării țării noastre ca destinație pentru investițiile germane în zona Mării Negre.

Marile companii germane doresc ca să ajungem la o energie verde până în 2050. Este un plan al Comisiei Europene și al Uniunii Europene. Este normal că am avut astfel de discuții, în ceea ce privește oportunitățile pe care le conferă România. Știți foarte bine că dorim foarte mult să dezvoltăm un parc eolian în Marea Neagră. Mai avem de pus la punct legislația în ceea ce privește offshore-ul eolinian și sunt ferm convins că în următoarea sesiune parlamentară această legislație va merge către promulgat.”