Ministrul Sanatatii: Noua Hotarare de Guvern de ULTIMA ORA cu Schimbari pentru Toata Romania!

Ministrul Sanatatii Noua Hotarare Guvern ULTIMA ORA Schimbari Toata Romania

Ministrul Sanatatii ii anunta in mod oficial pe romanii din intreaga tara in legatura cu o noua hotarare extrem de importanta pentru oamenii din toate colturile tarii, si care urmeaza sa aduca o serie de schimbari importante pentru digitalizarea spitalelor, 100 de milioane de euro fiind alocati pentru proiecte.

Ministrul Sanatatii vobeste deasemenea si despre o hotarare de Guvern prin care se va asigura vaccinarea impotriva principalelor boli infectioase, prin intermediul Programului National de Vaccinare, iar mai jos aveti toate detaliile masurilor care sunt pregatite de catre autoritatile din Romania la ora actuala.

“100 de milioane de euro din PNRR pentru digitalizarea spitalelor din România. Ministerul Sănătății a lansat apelul de proiecte în valoare de 100 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor din România. Apelul de proiecte include achiziționarea și instalarea echipamentelor necesare (echipamente IT, echipamente pentru comunicații și echipamente conexe, inclusiv licențe), migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri, dezvoltarea de aplicații informatice aferente și instruirea personalului medical.

Un proiect poate conține următoarele componente: Componenta 1: Îmbunătățirea rețelelor de comunicații; Componenta 2: Implementarea și/sau îmbunătățirea software-ului clinic și a interoperabilității; Componenta 3: Implementarea și/sau îmbunătățirea software-ului non-clinic și a interoperabilității. Ghidul beneficiarului și detalii suplimentare pot fi găsite pe pagina de web a Ministerului Sănătății la secțiunea PNRR.

Ministerul Sănătății asigură vaccinarea împotriva principalelor boli infecțioase cu impact major asupra stării de sănătate a copiilor precum și vaccinarea pentru anumite grupe de risc de îmbolnăvire sau dezvoltarea de complicații, în cadul Programului Național de Vaccinare. Astfel, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Sănătății nr. 964 / 2022 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate publică.

Aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 423 /2022 privind aprobarea programelor naționale de sănătate,Ministerul Sănătății, în cadrul Programului Național de Vaccinare se realizează atât vaccinarea copiilor cu vaccinurile din Calendarul Național de Vaccinare cât și vaccinarea grupurilor populaționale la risc, respectiv: vaccinarea antigripală pentru persoanele din grupele populaţionale la risc stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Vaccinarea anti HPV pentru fete din grupa de vârstă 11 – 18 ani, vaccinarea gravidelor cu vaccin diftero-tetano-pertussis acelular pentru adulţi (dTpa),
vaccinarea cu vaccin rujeolic-rubeolic-oreion (ROR) la contacții din focar,
vaccinarea cu vaccin hepatitic B tip adult la pacienții dializați nevaccinați. Atât la nivel național, cât și la nivel mondial, ne confruntăm cu multiple aspecte îngrijorătoare legate de prevenția bolilor infecțioase, boli care pot afecta starea de sănătate și calitatea vieții populației, din diversele grupe de vârstă sau de risc.”