ATENTIONARI Meteorologice de ULTIMA ORA de la ANM pe 8 Iulie 2023 pentru Romania

ATENTIONARI Meteorologice ULTIMA ORA ANM 8 Iulie 2023 Romania

Atentionari meteorologice de ultima ora de la ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pe 8 iulie 2023 pentru Romania, ne pun in imediata atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa despre care ar trebui sa stim imediat, pentru ca afecteaza multe regiuni din tara.

ANM explica mai jos faptul ca in regiunile vizate mai jos, vom intalni vant cu rafale de pana la 90 km/h, ploi torentiale in cantitati de pana la 40 l/mp, deci trebuie sa sa fim atenti la fenomenele meteo de vreme severa care vor afecta zonele in care ne deplasam.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 8 iulie, ora 10 – 9 iulie, ora 20.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, sudul și centrul Moldovei, cu viteze în general între 55 și 70 km/h, iar în zona înaltă din Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali vor fi rafale de peste 80…90 km/h.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 8 iulie, ora 10 – 9 iulie, ora 06.

Fenomene vizate: cantități însemnate de apă.

Zone afectate: județele Vaslui, Galați, Constanța și Tulcea.

În județele Vaslui, Galați, Constanța și Tulcea va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.