X

Austria: Deciziile lui Nehammer de ULTIMA ORA cu Ungaria si Serbia pentru Schengen, Romania

Austria a anuntat prin Karl Nehammer o serie de decizii extrem de importante pe care le-a luat impreuna cu Ungaria si Serbia pentru Spatiul Schengen, ele urmand a avea impact si pentru Romania, iar totul pentru ca la Viena a avut loc ieri un summit pentru migratie ilegala la care au participat atat Viktor Orban, cat si Aleksandar Vučić,.

Austria a agreat cu Ungaria si Serbia sa fie mai dure cu masurile referitoare la migratia ilegala, iar asta pentru ca numarul mare de migranti care ajunge in Uniunea Europeana reprezinta o problema majora, Karl Nehammer recunoscand faptul ca majoritatea dintre ei trec prin Ungaria, chiar daca nu provin direct de acolo.

Austria a laudat Ungaria si Serbia pentru masurile pe care le-au luat in ideea de a opri migratia ilegala, insa cere mai multe masuri de la Comisia Europeana pentru reducerea ei, inclusiv proceduri de verificare la granite, sau in tari terte, iar Romania va juca un rol esential in viitorul Schengen, chiar si din afara sistemului.

“Este adevărat că migranții ilegali nu rămân în Ungaria, dar 80% vin în Austria prin Ungaria și atunci avem 109.000 de cereri de azil, iar Ungaria are 45. Împreună cu Ungaria și Serbia, Austria a înăsprit semnificativ frâna de azil. Acest lucru a condus direct la o scădere semnificativă a numărului de cereri de azil în Austria.

Cel mai important lucru – și pozitiv – este că am încetat să ne aliniem: cine este tipul bun, cine este cel rău ? Pentru că țara de frontieră externă care nu protejează eficient frontierele externe. Și din moment ce țara interioară, care nu are frontieră externă, este atunci afectată de migrația secundară – ca și Austria. S-a terminat.”

This post was last modified on iul. 8, 2023, 8:59 AM 08:59

Disqus Comments Loading...