X

Marius Budai: Deciziile de ULTIMA ORA si Explicatiile IMPORTANTE pentru Romania

Marius Budai anunta deciziile de ultima ora pe care le-a luat in cursul ultimelor zile, oferind si explicatii oficiale pentru romani cand vine vorba despre ceea ce trebuie facut in urma descoperirii ororilor de la azilele de batrani din Bucuresti, intreaga Romanie fiind socata de ceea ce a fost dezvaluit.

Marius Budai vorbeste mai jos despre ceea ce ar trebui sa stie romanii la ora actuala cu privire la ceea ce s-a intamplat acolo, iar asta pentru ca exista foarte multe semne de intrebare legate de felul in care au functionat aceste stabilimente, iar mai jos exista cateva dintre raspunsurile oficiale ale ministrului.

“Când o să ne uităm la aceste fotografii de aici, o să vedeți că parcă sunt niște condiții dintr-un hotel de lux, în totală, dar în totală discrepanță cu ceea ce, practic, s-a prezentat public până acum. Sunt foarte multe fotografii de la dosarul de licențiere și cu paturi, și cu condițiile de locuit, cu tot ce ce avem; lipsesc de aici, din unele dosare, fotografiile cu oameni; unele sunt de la licențierea inițială și e normal să fie așa.

Insă discrepanța fiind uriașă, trebuie să vedem cum a fost posibil așa ceva. Toate aceste probe, absolut toate aceste probe, începând cu februarie anul 2023, au fost puse la dispoziția procurorilor DIICOT, dar și a lucrătorilor din cadrul Ministerului de Interne și sper ca aceste organe, într-un termen cât mai scurt, să facă lumină cu privire la această chestiune. Eu, ca ministru, nu am dreptul legal de a mă amesteca în niciun fel în ceea ce lucrează un inspector social.

Fie că vorbim, în această cauză, de un inspector social sau vorbim, în cazul unor controale de muncă, de inspectorul de muncă, fie că vorbim de relații de muncă sau securitate și sănătate în muncă. Sper ca procurorii, în termenul cel mai scurt, să lămurească, să clarifice aceste neconcordanțe. În altă ordine de idei, voi solicita o informare și de la DGASPC Ilfov.

Care funcționează în subordinea Consiliului Județean Ilfov, cu privire la verificările pe care dumnealor le-au făcut lunar, atunci când ordonanțau la plată facturile și dădeau aprobare pentru plata facturilor emise de către aceste asociații. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov era în contract cu aceste centre de îngrijire și asistență.

Iar lunar ordonanțau la plată și verificau, de asemenea, tot ceea ce înseamnă respectarea condițiilor minime. Cred că este obligatoriu ca la nivel de DGASPC Ilfov, Consiliul Județean Ilfov să solicite un control, să se demareze aceste controale, astfel încât să aflăm ce s-a întâmplat acolo.”

This post was last modified on iul. 7, 2023, 11:33 PM 23:33

Disqus Comments Loading...