X

Ministerul Apararii: Anuntul Special de ULTIMA ORA cu Armata Romana in Atentie

Ministerul Apararii transmite un foarte important anunt special, de ultima ora, care pune Armata Romana in centrul atentiei, iar asta pentru ca ni se vorbeste despre decizia prin care au fost trimisi 4 militari pentru a participa la Norwegian Foot March, derulat recent, ei fiind in compania a 130 de militari NATO.

Ministerul Apararii explica mai jos importanta acestui mars desfasurat in Polonia, acolo unde militarii detasamentului Gheparzii de Fier au participat in cursul zilelor trecute, iar separat ministrul Angel Tîlvăr a transmis un mesaj important pentru absolventii colegiilor militare din toata tara, unul despre care ar trebui sa stim.

“Gheparzii de Fier au participat la Norwegian Foot March! Recent, patru militari din cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier”, dislocat în Polonia, au luat startul, alături de peste alți 130 de militari polonezi, americani, britanici și croați, la competiția Norwegian Foot March, eveniment organizat de către Brigada 1 Apărare Teritorială poloneză.

Recunoscută ca una dintre cele mai dure competiții militare din lume, anduranța fizică și psihică a concurenților a fost pusă la încercare prin parcurgerea unei distanțe de 30 de km, având asupra lor un rucsac cu greutatea de 11 kg, timpul necesar pentru încheierea acesteia fiind aferent vârstei fiecărui competitor. Toți militarii români care s-au aliniat la start au reușit să încheie proba, încadrându-se în baremul de timp corespunzător fiecăruia.

Căpitanul Gabriela Nohai s-a evidențiat în cadrul competiției, reușind performanța de a se clasa pe locul 1 la feminin. Succesul acesteia este unul remarcabil, având în vedere faptul că, la startul competiției s-au aliniat peste 30 de concurente. Norwegian foot march s-a desfășurat pentru prima dată în Norvegia în anul 1915, ca un test de anduranță pentru soldații din armata norvegiană.

Cu scopul de a muta rapid unități mari de trupe pe distanțe lungi, într-un mod care să le permită să fie gata de luptă în mod eficient chiar și după marș, purtând un rucsac sau o armă cu o greutate de 11 kg. Scopul actual este de a genera interes general în marșul pe distanțe lungi în rândul personalului militar și civil.

În urma centralizării rezultatelor obținute la examenul de bacalaureat, în patru din cele cinci colegii naționale militare, respectiv Alba-Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Craiova, a fost înregistrată o rată de promovare de 100%, iar la colegiul din Constanța de 97,24%. Felicit din toată inima absolvenții Promoției 2023 „General Constantin Christescu – 100” , precum și pe toți cei care i-au sprijinit pe parcursul celor patru ani – profesori, comandanți, instructori, personal administrativ și, nu în ultimul rând, familiile lor.”

This post was last modified on iul. 8, 2023, 10:23 AM 10:23

Disqus Comments Loading...