Ministrul Sanatatii: Masurile de URGENTA Anuntate, Explicatii pentru MILIOANE de Romani!

Ministrul Sanatatii Masurile URGENTA Anuntate Explicatii MILIOANE Romani

Ministrul Sanatatii a anuntat in mod oficial o serie de masuri de urgenta, care au fost luate de catre Alexandru Rafila chiar in cursul serii de ieri, iar asta pentru ca ele vizeaza modificari pentru medicii stomatologi, unele despre care ar trebui sa stie toti cei care practica medicina in Romania la ora actuala.

Ministrul Sanatatii explica mai jos de ce sunt foarte importante aceste decizii, iar separat de acest lucru el ofera excplicatii oficiale in legatura cu azilele de batrani in care au fost descoperite atat de multe orori in ultima perioada, detaliile explicatiilor fiind mai jos, pentru romanii dornici sa le creada.

“Ministerul Sănătății a convocat conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România la sediul ministerului, întâlnirea urmând să aibă loc în această după-amiază. Vor fi luate măsurile legale pentru ca în viitor să se evite situațiile similare celei care a dus la decizia CMSR, fără avizul Ministerului Sănătății și a afectat negativ modul de exercitare a profesiunii de medic stomatolog. În ceea ce privește alegerile pentru conducerea CMSR care urmează să aibă loc în acesta toamnă, Ministerul Sănătății se va asigura că procesul va fi transparent.

Conform legii, Ministerul Sănătății veghează la respectarea legalității organizării alegerilor și va desemna observatori care să ia parte la întreg procesul electoral, inclusiv la numărarea voturilor acordate. Nu au fost la spitalele Ministerului Sănătăţii, au fost la spitale ale altor ministere, Ministerul Apărării şi Ministerul Administraţiei şi Internelor. Nu am o informaţie legată de starea pacienţilor în sine.

Pot să solicit o astfel de informare, nu neapărat individuală, ci în general, care se referă la aceşti pacienţi. Avem un raport acum pe care l-am primit de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov, prin Serviciul de control, ce activităţi s-au desfăşurat acolo, în judeţ, în ultimii 2-3 ani. De asemenea, avem datele de la nivelul Ministerului Sănătăţii şi vom încerca să coroborăm aceste date pe care le primim legat de inspecţiile desfăşurate.

Cu activităţile desfăşurate de alte instituţii ale statului care au responsabilităţi în primul rând cu instituţiile aflate în subordine a ministerului. Nu am foarte multe date să vă dau din raport, pentru că nu am găsit date concludente care să sugereze că acolo s-ar fi întâmplat ceva neobişnuit.

Dar asta nu înseamnă că nu vom trece şi la o analiză mai aprofundată, inclusiv prin discuţii cu cei care au desfăşurat aceste activităţi în ultimii doi-3 ani. Abia am obţinut raportul de la Direcţia de Sănătate Publică Ilfov. În cursul săptămânii viitoare vom avea astfel de discuţii încât să putem să ştim exact din punct de vedere sanitar.”