X

Spania: Hotararea Masurilor de ULTIMA ORA pentru Romania si Facilitatea Aderarii la Schengen

Spania continua sa arate ca sustine aderarea Romaniei la Schengen, impreuna cu cea a Bulgariei, iar un anunt recent venit de la ambasadorul tariil la Bucuresti, José Antonio HERNÁNDEZ PÉREZ-SOLÓRZANO, confirma faptul ca guvernul lui Pedro Sanchez, de la Madrid, cauta solutii pentru convingerea Austriei sa renunte la veto-ul dat in decembrie 2022.

Spania spune ca intai trebuie eliminate controalele la granitele interne ale Schengen, o problema extrem de “spinoasa”, din cauza careia foarte multe tari au dispute in ultimele luni, iar dupa ce se va indeplini acest lucru, aderarea Romaniei la Schengen va deveni o prioritate pentru guvernul de la Madrid, Pedro Sanchez spunand acelasi lucru.

Spania va fi nevoita sa convinga Austria sa-si schimbe pozitia cu privire la aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca Olanda a ramas fara premierul Mark Rutte, deci sansele noastre de a adera la Schengen au crescut, iar asta pentru ca guvernul olandez s-a opus aderarii bulgarilor, dar poate ca viitorul guvern va avea o strategie complet diferita in 2023.

“Schengen nu functioneaza in mod corect. Exista astazi controale la frontierele interne, care ar trebui eliminate. Acest tip de mecanisme au fost gandite pentru perioade critice, cum a fost cea a pandemiei de Coronavirus, insa ele trebuie eliminate. Vom cere in Consiliul European eliminarea controalelor la frontierele interne ale Schengen.

Romania si Bulgaria sunt frontierele externe ale Uniunii Europene, acest lucru este clar deja, iar proiectul pilot derulat impreuna cu Comisia Europeana trebuie sa demonstreze ca tarile sunt capabile sa protejeze granitele, si au dovedit deja. Romania lucreaza si politia de frontierea face o treaba perfecta. Vom incerca sa lucram cu tarile reticente si sa protejam interesele romanilor.”

This post was last modified on iul. 8, 2023, 9:04 PM 21:04

Disqus Comments Loading...