X

Austria: Masurile URGENTE din Schengen Anuntate Oficial cu Serbia si Ungaria, Romania Exclusa

Austria a anuntat o serie de masuri urgente, pe care Karl Nehammer le-a agreat impreuna cu Viktor Orban si Aleksandar Vučić, iar asta pentru ca liderii celor 3 tari au gandit si ordonat crearea unui grup operativ pentru protejarea frontierelor Schengen, dar si altul pentru monitorizarea retelelor de trafic de persoane in Uniunea Europeana.

Austria este fortata sa colaboreze cu Serbia si Ungaria, pe care a acuzat-o ca permite trecerea a 80% dintre migrantii care ajung sa depuna cereri de azil pe teritoriul sau, chiar daca ei nu provin direct de acolo, insa Karl Nehammer este fortat de imprejurari sa fie prieten bun cu Viktor Orban, chiar daca il saboteaza constant. in fiecare an.

Austria vrea sa opreasca migratia ilegala pe teritoriul sau, iar colaborarea cu Ungaria si Serbia vine din cauza nemultumirilor vis-a-vis de masurile luate de catre Comisia Europeana pana acum, iar Romania este nevoita sa navigheze printre toate aceste aliante pentru a obtine permiterea aderarii la Schengen in anul 2023, un obiectiv care pare tot mai greu de atins.

“În Memorandumul de înțelegere semnat vineri, toate cele trei tari am convenit ca, printre altele, să înființam un nou grup operativ pentru a îmbunătăți în comun protecția frontierelor. Alte state se pot alătura. Un alt grup operativ este creat pentru a lupta cu cei din spatele rețelelor de trafic de persoane.

Autoritățile de poliție din Serbia, Austria si Ungaria ar trebui să colaboreze și mai strâns în viitor pentru a-i putea viza pe cei din spatele rețelelor de contrabandă. Ei au deja succes și au reușit să aresteze sute de traficanți de persoane. Atâta timp cât UE nu intervine suficient aici, va trebui să ne ajutăm singuri.”

This post was last modified on iul. 9, 2023, 4:31 PM 16:31

Disqus Comments Loading...