X

Marius Budai: Noi Masuri de ULTIMA ORA Anuntate de Guvern pentru Toti Romanii

Marius Budai a anuntat o serie de foarte importante masuri de ultima ora pentru Romania, iar asta pentru ca Guvernul Romaniei vrea sa ajute intr-o masura mult mai mare oamenii care se afla in centre de ingrijire, iar dupa aparitia unor noi informatii cu privire la ceea ce s-a intamplat in cele din Bucuresti.

Marius Budai explica mai jos ce se intampla la nivel institutional dupa descoperirea ororilor din azilele de batrani, dar si ceea ce i-a spus premierului Marcel Ciolacu in legatura cu aceasta situatie foarte grava, alte masuri fiind pregatite deasemenea in perioada urmatoare de catre autoritatile din tara.

“Totodată, încă de ieri, am dispus constituirea Comisiei de disciplină la nivel de Agenție Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și la nivelul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov și vom avea, probabil mâine, sau până la solicitarea premierului de duminică, luni cel târziu, câteva concluzii. Am luat act de solicitarea domnului prim-ministru privind demiterea conducerilor AJPIS Ilfov, ANPIS şi ANPD.

Tot de ieri, după solicitarea publică pe care a făcut-o domnul prim-ministru, am luat legătura cu ministrul de interne, domnul Cătălin Predoiu, și cu ministrul al sănătății, domnul Alexandru Rafila, am convocat, cu acceptul dumnealor, la sediul Ministerului Muncii, un domn colonel din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar am convocat și conducerea ANSVSA, și conducerea Protecției Consumatorului.

Si conducerea Inspecției Muncii la nivel național, astfel încât, printr-un ordin de ministru, care a fost deja semnat și trimis prefecturilor din județele țării, să se formeze acele comisii mixte. Am dat deja dispoziție lucrătorilor din cadrul AJPIS-elor și Inspecțiilor Teritoriale de Muncă să colaboreze în cadrul acestor comisii cu Protecția Consumatorului, Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar-Veterinară.

De precizat este că se vor verifica toate centrele, absolut niciunul nu va fi evitat, fie că vorbim de copil, fie că vorbim de vârstnic sau de persoană cu dizabilități. Într-o primă fază, i-am prezentat câteva măsuri, așa cum cred eu că era normal, premierului Marcel Ciolacu. Unu: introducerea în legislație a unei cerințe privind instalarea de camere de luat vederi pentru monitorizarea activității din aceste centre.

Astfel încât, dacă este cazul, înregistrările să poată să fie puse la dispoziția organelor de control sau de anchetă. Doi: vom afișa pe site-ul Ministerului Muncii, o listă a centrelor verificate, după care, ulterior, această listă va fi actualizată periodic. Vom reglementa, printr-un act normativ, procedurile de colaborare cu reprezentanții societății civile.”

This post was last modified on iul. 9, 2023, 12:17 AM 00:17

Disqus Comments Loading...