X

Ministrul Sanatatii: Nou Ordin de ULTIMA ORA cu Schimbari Cerute Oficial in Romania

Ministrul Sanatatii a semnat un foarte important nou ordin de ultima ora, care aduce o serie de schimbari extrem de importante, ele fiind cerute cu insistenta de catre un numar mare de dentisti din Romania, iar asta pentru a corecta o serie de masuri anterioare, care n-au fost benefice pentru multi oameni.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos despre modificarile pe care le aduce acest nou ordin semnat de catre el, Alexandru Rafila incercand sa ii linisteasca pe cei care au fost foarte nemultumiti de ceea ce se intampla in sistemul sanitar din Romania, in urma deciziilor controversate care au fost luate anterior de autoritati.

“Alineatul (1) al articolul 11 din Anexa nr.1 la Ordinul ministrului sănătății nr.166/26 ianuarie 2023 pentru aprobarea metodologiilor privind organizarea și desfășurarea concursurilor de ocupare a posturilor vacante și temporar vacante de medic, medic stomatolog, farmacist, biolog, biochimist și chimist din unitățile sanitare publice sau din direcțiile de sănătate publică.

Precum și a funcțiilor de șef de secție, șef de laborator și șef de compartiment din unitățile sanitare fără paturi sau din direcțiile de sănătate publică, respectiv a funcției de farmacist-șef în unitățile sanitare publice cu paturi, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.68 din 26 ianuarie 2023, se modifică după cum urmează.

” Art. 11 – (1) Comisiile de concurs, respectiv comisiile de soluționare a contestațiilor sunt formate după cum urmează: a) pentru secțiile/compartimentele clinice, din: 1. președinte – cadru didactic cu funcție de predare, având gradul de medic primar în specialitatea postului; 2. membri:  un cadru didactic cu funcție de predare, cu grad didactic egal sau mai mic decât al președintelui, având gradul de medic primar în specialitatea postului.

Un medic primar în specialitatea postului, desemnat de către organizația profesională județeană sau a municipiului Bucuresti din care face parte; 3. un medic primar în specialitatea postului respectiv desemnat de către organizația profesională județeană sau a municipiului Bucuresti din care face parte, de regulă conducătorul structurii unde a fost publicat postul sau înlocuitorul legal al acestuia.

Reprezentantul sindicatului, cu rol de observator; secretar – desemnat conform art. 19 alin. (5) din HG nr. 1.336/2022; b) pentru celelalte structuri ( secții, compartimente, laboratoare, servicii, farmacii, cabinete), pentru funcțiile de șef de secție și șef de laborator din unitățile sanitare fără paturi și șef de compartiment din direcțiile de sănătate publică, respectiv pentru funcția de farmacist-șef în unitățile sanitare publice cu paturi.”

This post was last modified on iul. 9, 2023, 11:51 AM 11:51

Disqus Comments Loading...