Raiffeisen Bank: Victoria IMPORTANTA Anuntata cu Vesti PROASTE pentru Clienti

Raiffeisen Bank Victoria IMPORTANTA Anuntata Vesti PROASTE Clienti

Raiffeisen Bank, una dintre cele mai importante si mai mari banci din Romania la ora actuala, a anuntat in mod oficial o victorie foarte importanta pe care a obtinut-o in tara noastra la finalul lunii iunie, iar asta pentru ca in instanta a reusit sa obtina suspendarea ordinului emis in primavara de ANPC impotriva sa.

Raiffeisen Bank spune ca in baza acestei decizii a instantei din Romania, ordinul ANPC privind modul de calcul al ratelor de credit, pentru clientii din Romania, nu se mai aplica, deci se revine la vechea metoda de calcul, cea care nu este tocmai benefica romanilor, dar se pare ca este legala, cel putin in baza acestei decizii a instantei, care nu e definitiva.

Mai mult decat atat, Raiffeisen Romania a cerut anularea completa a ordinului emis de catre ANPC impotriva sa, dar si a altor banci din Romania, insa pana cand se va lua o decizie finala, ordinul nu isi mai produce efectele, astfel ca se revine la situatia anterioara celei care a fost inregistrata inainte de luna mai a anului 2020.

Raiffeisen Romania este doar una dintre bancile din tara noastra care au fost vizate de catre un ordin de acest gen, iar asta pentru ca si in cazul altora au fost luate masuri similare, si unele dintre ele au reusit sa obtina in instanta suspendarea aplicarii prevederilor ordinului, cel putin pentru o perioada de timp.

Raiffeisen Bank România a obținut în instanță suspendarea ordinului emis de ANPC cu privire la modul de calcul al ratelor de credit. Astfel, ca urmare deciziei pronunțată de Curtea de Apel București în data de 30 iunie 2023, este suspendată aplicarea măsurilor dispuse de ANPC contra băncii, în luna mai a acestui an.

Totodată, Raiffeisen Bank a inițiat demersurile legale prin care solicită instanței anularea ordinului ANPC, suspendarea decisă vineri de Curtea de Apel fiind valabilă până la soluționarea definitivă a acțiunii în anularea ordinului.