X

Romania: Atac de ULTIMA ORA pentru Aderarea la Schengen, Karl Nehammer Criticat Dur

Romania incearca de 12 ani sa adere la Schengen, iar cel mai recent refuz a venit de la Austria lui Karl Nehammer, care in decembrie 2022 a votat cu veto propunerea pentru aderarea tarii noastre si a Bulgariei, insa vicepresedintele Parlamentului European spune ca nu exista motive reale pentru ca guvernul de la Viena sa faca asta.

Romania beneficiaza de sprijinul total al Parlamentului European la ora actuala, acest lucru fiind reiterat si de vicepresedintele Parlamentului European, care afirma ca nu are parghii pentru a forta acceptarea aderarii, dar ca presiunea ar trebui sa vina de la politicienii romani, pentru ca aderarea sa fie permisa.

Romania incearca prin orice metode sa forteze mana lui Karl Nehammer pentru a permite aderarea la Schengen a tarii noastre, insa acest lucru pare tot mai greu de realizat in 2023, avand in vedere ca guvernul de la Viena pare foarte hotarat sa isi pastreze veto-ul din decembrie 2022, in ciuda tuturor presiunilor din ultimele luni.

“În Parlamentul European tot ce putem face este să îndemnăm Austria să îşi schimbe poziţia şi am făcut asta.  Nu va ajuta foarte mult, pentru că nu avem nicio putere să punem presiune asupra lor. Această decizie este ruşinoasă şi toată lumea din Europa ştie asta. In condiţiile în care aveţi un partid conservator în România, ca aceştia să pună presiune asupra omologilor austrieci pentru că nu este niciun motiv să se opună aderării.

România îndeplineşte toate criteriile pentru aderarea la Schengen. Deci de 12 ani, iar motivelor oferite de Austria le lipseşte substanţa, ca să mă exprim diplomatic. Deci este o decizie pur politică, iar singurul lucru care ar schimba asta ar fi punerea presiunii asupra guvernului austriac.”

This post was last modified on iul. 9, 2023, 7:20 PM 19:20

Disqus Comments Loading...