X

Sebastian Burduja: Masurile de ULTIM MOMENT ale Ministrului Energiei, Leagea Importanta

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a anuntat in mod oficial masurile de ultim moment care au fost luate pentru milioane de romani din tara, iar asta pentru ca a dezvaluit faptul ca jalonul 129 al PNRR este mai aproape de indeplinire, el vizand productia de hidrogen, in Romania, in cursul urmatorilor ani.

Sebastian Burduja explica mai jos ce fel de masuri au fost luate pentru ca acest jalon al PNRR sa fie indeplinit, ministrul Energiei vorbindu-le romanilor despre ceea ce se doreste a fi facut la ora actuala, pentru ca jaloanele din PNRR sa fie indeplinite in totalitate de catre Guvernul Romaniei in cursul urmatorilor ani.

“Am promis că vă țin la curent cu fiecare pas și că accelerăm lucrurile. Am plecat acum puțin timp de la minister, după încă un pas spre îndeplinirea Jalonului 129 din PNRR pentru producția de hidrogen. Energia viitorului. Am semnat ieri și astăzi acordurile de încetare amiabilă a contractelor de finanțare aferente Jalonului 129, jalonul pe hidrogen, cu cei șapte beneficiari.

SC Center Hub Sud SRL, Chimcomplex Onești, Chimcomplex S.A Borzesti – sucursala Rm. Valcea, Nova Hydrogen Production SRL, BPlus Advisory SRL, Monnson Alma SRL, OMV Petrom SA. Le mulțumesc pentru înțelegere, deschidere și operativitate. Astfel, am lansat astăzi în consultare publică ghidul aferent noului apel, pentru care așteptăm comentarii și sugestii.

Acest demers a fost necesar pentru că, în cadrul apelului anterior de proiecte pentru construirea unei capacități de electrolizoare noi de cel puțin 100 MW, au fost constatate o serie de aspecte care, în opinia Autorității de Audit și a Comisiei Europene, au făcut imposibilă concretizarea demersului și remedierea aspectelor constatate prin măsuri ulterioare semnării contractelor.

Așa cum am mai spus, jaloanele PNRR sunt prioritatea noastră zero. Vă asigur că Ministerul Energiei va face tot ceea ce este posibil pentru a semna noile contracte în luna septembrie. Au fost cauze de natură administrativă pentru reluarea apelului. Vom accelera ritmul și face ceea ce trebuie pentru a absorbi fondurile europene disponibile prin PNRR. ATENȚIE! Noi drepturi pentru TOȚI românii!

Legea 9/2023, pe care am inițiat-o împreună cu colegii mei liberali George Tuță, Diana Morar și Gabriela Horga, este în vigoare de săptămâna aceasta. Funcționarii de la ghișee nu mai au voie să vă solicite copii după acte oficiale, dosar cu șină, sau produse de papetărie. Și nici să ne trimită la “xeroxul de după colț” să luăm coada de la capăt. Dragi români, cereți-vă drepturile și dați de veste mai departe! E dreptul nostru să trăim într-o Românie modernă, digitală, fără birocrație. Legea e lege!”

This post was last modified on iul. 9, 2023, 12:48 AM 00:48

Disqus Comments Loading...