X

Italia: Presiune URIASA a Giorgiei Meloni pe Polonia si Ungaria, Decizii pentru Schengen

Italia pune prin Giorgia Meloni o presiune uriasa pe Polonia si Ungaria, iar asta la mai putin de o saptamana dupa ce ambele au hotarat sa fie impotriva Uniunii Europene si a deciziilor luate in iunie la Luxembourg cu privire la reforma sistemului de azil, iar asta pentru ca refuza sa accepte distributia migrantilor intre tarile UE.

Italia a trimis-o pe Giorgia Meloni la Summit-ul NATO de la Vilnius, iar acolo a fost discutata situatia migratiei ilegale din Europa cu premierul Leton, ambele tari fiind de acord cu faptul ca este nevoie de prevenirea plecarilor spre Europa, si analiza cererilor de azil in tari terte, inainte ca migrantii sa ajunga la granitele UE, implicit si in Romania.

Italia pune presiune foarte mare pe Polonia si Ungaria sa accepte reforma sistemului de azil, sub forma pactului care a fost agreat la inceputul lunii iunie in Luxembourg, insa e greu de spus in ce masura va si reusi Giorgia Meloni sa-si impuna indeile in fata omologilor sai europeni, mai ales a binecunoscutului Viktor Orban.

“Am avut un schimb de opinii foarte amplu cu prim-ministrul, de exemplu pe tema imigrației suntem de acord la ultimele reuniuni ale Consiliului European. În mod clar, pentru o țară precum Letonia, care reprezintă granițele externe ale Uniunii Europene, este mai ușor să raționezi despre mișcările primare în loc să discutăm pur și simplu despre mișcările secundare.

Noi – a explicat premierul – încercăm împreună să facem oamenii să înțeleagă că, pentru a fi abordat în unanimitate, trebuie gestionat din start, altfel va fi mereu greu de găsit soluții comune pentru că geografic și istoric suntem națiuni diferite. Poziția Italiei și a Letoniei sunt în esență poziții identice.”

This post was last modified on iul. 10, 2023, 8:57 PM 20:57

Disqus Comments Loading...