X

Ucraina: Cererea de ULTIMA ORA pentru Olaf Scholz si Germania, Anuntul Ministrului Kuleba

Ucraina transmite o cerere de ultima ora Germaniei, prin intermediul ministrului sau de externe, Dmytro Kuleba, iar asta pentru ca binecunoscutul politician este prezent in cursul acestor zile la Vilnius, la Summit-ul NATO de acolo, si ii cere lui Olaf Scholz sa nu faca greselile pe care Angela Merkel le-a facut inaintea sa.

Ucraina vrea sa fie acceptata mai rapid in cadrul NATO, si cererea lui Kuleba vine in contextul in care e este de parere ca o invitatie de aderare nu ar atrage vreo tara in razboi, dar ca in lipsa unei apropieri mai serioase de o posibila aderare, agresivitatea Rusiei va creste si mai mult, pentru a castiga razboiul.

Ucraina nu a primit in 2008 o invitatie de a adera la NATO, dupa ce Angela Merkel s-a opus acestui lucru, iar acum se vede ca totul a fost o mare greseala, dar o rezolvare poate veni de la Olaf Scholz, insa cancelarul german cauta deocamdata sa ajute Suedia sa adere la alianta militara, punand presiune pe Turcia.

“Cer guvernului german să nu repete greșelile comise de cancelarul Angela Merkel în 2008, care s-a pronunțat clar împotriva integrării Ucrainei în NATO. Rezultatul a fost un comportament și mai agresiv al Rusiei, așa cum se vede în Georgia, în ostilitatea față de Occident și în actuala agresiune împotriva Ucrainei.

Toate acestea se întorc de la summitul NATO din 2008 de la București, când țările nu au fost suficient de curajoase pentru a lua acea decizie istorică de a se asigura că zona euro-atlantică se bucură de securitate. În acest punct, avem însă o altă părere decât Berlinul, credem că invitația în sine nu va atrage pe nimeni în război.”

This post was last modified on iul. 10, 2023, 9:08 PM 21:08

Disqus Comments Loading...