G7 va Oferi Angajamente de Securitate Ucrainei pentru Viitor

G7 va Oferi Angajamente de Securitate Ucrainei pentru Viitor

G7 va oferi angajamente de securitate Ucrainei, ca o alternativa la aderarea la NATO, cel putin in perioada imediat urmatoare, iar asta pentru ca este imposibila intrarea tarii in alianta cat timp este in razboi, si un conflict lung cu Rusia, dar aceste angajamente ar trebui sa o ajute sa isi creeze o armata capabila.

G7 incearca sa vina in intampinarea cerintelor Ucrainei cu privire la securitatea sa pe termen lung, Volodimir Zelenski cerand insistent aderarea la NATO, ceea ce a infuriat liderii occidentali, dar aceasta alternativa ar putea fi suficienta pentru a ajuta tara sa reziste in urmatoarele luni, si in urmatorii ani.

“G7 este de acord asupra angajamentelor de securitate pe termen lung pentru Ucraina. Grupul celor Șapte (G7) a convenit în timpul summitului NATO de la Vilnius cu privire la sprijinul de securitate pe termen lung pentru a ajuta Ucraina să câștige războiul cu Rusia, a informat Financial Times pe 12 iulie.

„Vom lucra fiecare cu Ucraina la angajamente și aranjamente de securitate specifice, bilaterale, pe termen lung, pentru a asigura o forță durabilă capabilă să apere Ucraina acum și să descurajeze agresiunea rusă în viitor”, se arată în comunicatul obținut de AFP.”