X

Germania: Confirmari de ULTIMA ORA, Probleme cu Elvetia, Polonia ce Afecteaza Schengen

Germania se confrunta cu o serie de probleme serioase cu Elvetia, Polonia si Cehia la ora actuala, iar asta deoarece tara lui Olaf Schoz nu reuseste in mod eficient sa faca in momentul de fata controlul granitelor cu aceste tari, pentru a reduce numarul migrantilor ilegali, ceea ce afecteaza securitatea Spatiului Schengen, implicit si Romania.

Germania a inregistrat o crestere de aproape 10% a numarului de intrari ilegale in luna iunie a acestui an, comparativ cu cea a anului trecut, iar Elvetia, Polonia si Cehia sunt tarile prin care au crescut cel mai mult intrarile de acest gen, dar si tentativele, asta in timp ce intrarile din Austri au scazut semnificativ in anul 2023.

Germania se confrunta cu o situatie foarte problematica, conform celor de la Welt, iar politicienii tarii cer inasprirea controalelor la granitele cu Polonia, Elvetia si Cehia, pentru ca Spatiul Schengen sa fie protejat, aderarea Romaniei depinzand intr-o foarte mare masura de reducerea substantiala a numarului de migranti care intra ilegal in Uniunea Europeana.

“Potrivit acesteia, doar în iunie, peste 7.200 de persoane au fost surprinse intrând ilegal în țară, cu 600 mai multe decât în ​​aceeași lună a anului trecut. Numărul de intrări neregulate a crescut brusc, în special la granițele terestre cu Polonia, Elveția și Republica Cehă. În iunie 2022, aproape 1000 de persoane au intrat ilegal din Polonia, în luna iunie au fost aproape 3000.

La granița cu Elveția, numărul intrărilor neautorizate s-a dublat față de anul precedent la aproape 700. La granița cu Cehia a fost de 50. la sută mai mult, numărul a crescut la aproape 1600 de intrări. Pe de altă parte, numărul trecerilor ilegale depistate la granița cu Austria a scăzut minim.”

This post was last modified on iul. 12, 2023, 11:06 AM 11:06

Disqus Comments Loading...