Ministrul Educatiei a publicat un anunt cu o decizie oficiala, de ultima ora, care ii vizeaza pe profesorii din scolile tarii noastre, iar asta pentru ca in atentia tuturor aduce ceea ce se intampla cu noul concurs de titularizare, care se desfasoara in aceste momente in 105 centre de concurs din toata tara.
Ministrul Educatiei explica mai jos cum anume se va desfasura acest concurs, dar si ceea ce se va intampla dupa finalizarea sa, si cand urmeaza sa fie publicate rezultatele partiale, initial, sau cele finale, astfel incat oricare dintre profesorii care sustin examenul sa stie la ce sa se astepte de la el.
“Mâine, 12 iulie, se va desfășura proba scrisă din cadrul Concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante sau rezervate în învățământul preuniversitar. Proba începe la ora 9.00, are o durată de 4 ore și se va desfășura în 105 centre de concurs din toată țara. S-au înscris peste 32.900 de candidați, pentru susținerea probei scrise la 112 discipline.
Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naţionale şi baremele de evaluare vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site. Lucrările scrise vor fi evaluate în 12 centre de evaluare, constituite pe discipline, la nivel naţional, iar rezultatele inițiale la proba scrisă vor fi afișate în data de 18 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe website. Eventualele contestații se vor depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene.
Sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) în data de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se vor afișa în data de 26 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menționat. Mai multe informații cu privire la proba scrisă a concursului național de ocupare a posturilor sunt disponibile prin accesarea linkului din primul comentariu.
Proba se desfășoară miercuri, 12 iulie, începând cu ora 9:00, în 105 centre de concurs și are o durată de 4 ore, cu posibilitatea prelungirii cu 1-2 ore în anumite situaţii speciale (pentru candidații nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficiențe de vedere ori în situația în care susținerea acesteia implică dictarea conținutului de către un candidat cu anumite deficiențe, către un profesor asistent, de altă specialitate decât cea la care se desfășoară proba respectivă).
În perioada de înscriere candidații au avut posibilitatea de a depune/transmite dosare de înscriere în mai multe județe. S-au înscris peste 32.900 de candidați, dintre care peste 5.700 de absolvenți ai studiilor liceale pedagogice, postliceale, universitare de licență, universitare de masterat sau ai departamentelor pentru pregătirea personalului didactic din promoția curentă.”