Italia: Blocada Oficiala de ULTIMA ORA care pune in PERICOL Aderarea Romaniei la Schengen

Italia Blocada Oficiala ULTIMA ORA pune PERICOL Aderarea Romaniei Schengen

Italia se confrunta cu o blocata oficiala de ultima ora in Parlamentul European, iar aceasta pune in serios pericol aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, si totul pentru ca parlamentarii nu vor ca Tunisia sa primeasca bani de la Comisia Europeana pentru a impiedica migrantii sa ajunga in UE, daca nu face reforme majora in viitorul apropiat.

Italia doreste ca intelegerea cu Tunisia sa fie semnata de Comisia Europeana, pentru ca numarul migrantilor care ajunge in UE sa fie redus substantial, dar si pentru ca unii dintre cei ajunsi sa poata fi retrimisi mai usor inapoi, dar nerespectarea drepturilor omului de catre guvernul de la Casablanda este o problema pentru parlamentarii din UE.

Italia ar putea vedea acest acord cu Tunisia distrus, daca parlamentarii europeni nu vor renunta la cererile privind reformele din tara, iar in aceasta situatie, aderarea Romaniei la Schengen devine mai complicata, daca Giorgia Meloni nu va incheia un acord propriu cu tara pentru a reduce migratia ilegala pe teritoriul sau in viitor.

“Tunisia nu ar trebui să primească 1 miliard de euro fara conditii. Uniunea Europeană nu poate fi parte, complice la, prăbușirea democrației tunisiene de către președintele Saied. Avem nevoie de toate instituțiile europene unite în apelul nostru și că banii eliberați trebuie să fie condiționat de respectarea deplină a drepturilor omului.

A democrației și, desigur, a statului de drept. Este timpul ca noi să devenim mai activi decât am văzut din partea comisiei sau executivului. Comisia Europeană continuă să elaboreze detaliile acordului, cu un memorandum de înțelegere încă de convenit. În mod controversat, acordul ar oferi un cadru care să permită Italiei și altor țări UE care doresc să returneze oamenii.”