Marcel Ciolacu: Anunturi de ULTIMA ORA, Noi Decizii Luate in Scandalul “Azilelor Groazei”

Marcel Ciolacu Anunturi ULTIMA ORA Noi Decizii Luate Scandalul Azilelor Groazei

Marcel Ciolacu a facut astazi o serie de importante anunturi de ultima ora cu privire la scandalul “azilelor groazei”, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor oamenilor ceea ce se intampla in Romania ca urmare a acestor dezvaluiri, premierul vorbind despre o serie de noi masuri care au fost luate.

Marcel Ciolacu explica faptul ca ministrul Marius Budai si-a dat demisia din functia pe care o detinea in cadrul Guvernului Romaniei, insa continua controalele si amenzile aplicate in toata tara celor care detin locuri in care se ofera ingrijire pentru persoanele varsnite, sau cu dizabilitati, iar premierul cere sa nu se faca exces de zel.

“Am văzut, din păcate, în ultimele zile, prea multe situații care probează că activitatea de protecție a persoanelor vârstnice și vulnerabile a devenit un business cinic, în care se urmărește obținerea profitului cu orice preț. Deseori, chiar prin suferințe crunte provocate seniorilor noștri! Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există dram de empatie, de compasiune cu soarta unor oameni pe care viața i-a lovit crunt. Așa ceva se va sfârși, oricât de multe și de dure schimbări va trebui să facem!

Am avut astăzi, înaintea ședinței de Guvern, o discuție cu domnul ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia la finalul acestei ședințe. Este un gest de onoare, pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză, în orice democrație consolidată a Europei.

Intenția mea este să solicit public celor mai importanți actori din zona societății civile, a ONG-urilor și a asociațiilor de pacienți cu dizabilități, să îmi propună o listă scurtă de persoane care să aibă anvergura profesională pentru a conduce Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități. În această funcție – și nu numai – este nevoie de oameni pricepuți din zona asociațiilor nonguvernamentale, cu rezultate solide și experiență de lucru cu asemenea persoane din categorii vulnerabile.

Este evident că şi la ședința de guvern de astăzi cel mai important subiect este situația din sistemul de protecție a bătrânilor și a persoanelor cu dizabilități. Este cât se poate de clar, evident că dintr-un cumul de factori care țin atât de stat, cât și de zona privată, activitatea de protecție a persoanelor vârstnice și vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său inițial.

Aș dori să le cer autorităților să nu picăm în cealaltă extremă şi să facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit trei lămâi mucegăite vom schimba ceva de fond cu aceste controale. O să-l rog pe domnul ministru de interne, pe domnul vicepremier, pe domnul Cătălin Predoiu, să prezinte analiza pe aceste trei zile de controale coordonate de către prefecți cu echipele de control mixte.”