Ministrul Apararii: Armata Romana si Mesajul de ULTIMA ORA Adusa in Atentia Romanilor

Ministrul Apararii Armata Romana Mesajul ULTIMA ORA Adusa Atentia Romanilor

Ministrul Apararii transmite un important mesaj care pune Armata Romana in centru, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor oamenilor ceea ce a facut in cursul ultimelor zile, el vizitand militarii detasamentului „Carpathian Vipers”, care sunt dislocati in Lituania, si desfasoara misiuni de Politie Aeriana in cadrul NATO.

Ministrul Apararii explica mai jos despre importanta acestui detasament din Armata Romana, iar asta pentru ca ei sunt dislocati acolo pentru o perioada limitata timp, si trebuie sa protejeze spatiul aerian al Tarilor Baltice, in cadrul misiunilor de politie aeriana pe care le deruleaza la ora actuala in aceasta regiune.

“I-am vizitat astăzi pe militarii detașamentului „Carpathian Vipers” dislocat de Forțele Aeriene Române în baza Šiauliai, Lituania. I-am felicitat pentru modul profesionist în care și-au îndeplinit misiunile, inclusiv cele de asigurare a securității spațiului aerian pe timpul desfășurării Summit-ului #NATO de la Vilnius. Rezultatele obținute de militarii români aflați în misiuni în teatrele de operații, calitățile profesionale.

Si statura morală de excepție pe care le dovedesc zi de zi le-au adus respectul colegilor din armatele aliate. Iar când militarii români sunt respectați, este respectată România. Venit direct de la lucrările Summit-ului de la Vilnius, ministrul Tîlvăr i-a felicitat pe aviatorii militari români pentru modul profesionist în care și-au îndeplinit misiunile.

Inclusiv cele de asigurare a securității spațiului aerian pe timpul desfășurării celei mai importante reuniuni a NATO din acest an. Rezultatele obținute de dumneavoastră și de camarazii dumneavoastră aflați în misiuni aici sau în alte teatre de operații, calitățile profesionale și statura morală de excepție pe care le dovediți zi de zi, în misiuni dificile.

Departe de casă și de cei dragi dumneavoastră, v-au adus respectul colegilor dumneavoastră din armatele aliate. Iar când dumneavoastră sunteți respectați, este respectată România! Conducerea detașamentului a prezentat oficialilor MApN principalele activități desfășurate pe timpul celor patru luni, în care au fost planificate și executate, cu foarte bune rezultate, mai multe exerciții și antrenamente comune cu forțe aeriene aliate.

Exercițiile și antrenamentele la care ați participat s-au constituit în experiențe valoroase în planul carierei fiecăruia dintre dumneavoastră, dar au adăugat și la zestrea de interoperabilitate a Forțelor Aeriene Române. Vă veți întoarce acasă mai puternici, mai bine pregătiți și mult mai motivați să continuați să evoluați în impresionantele dumneavoastră cariere. Generalul Daniel Petrescu a subliniat că asumarea responsabilităților de securizare a spațiului aerian aliat în regiunea Baltică, în cadrul misiunii Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO.”