Ministrul Sanatatii: ULTIM MOMENT, Declaratii pentru MILIOANE de Romani, ce Transmite Rafila

Ministrul Sanatatii ULTIM MOMENT Declaratii MILIOANE Romani Transmite Rafila

Ministrul Sanatatii le vorbeste tuturor romanilor despre deciziile care au fost luate in cursul ultimelor zile, astfel incat oamenii din toata tara sa poata beneficia in continuare de servicii medicale, cadrele medicale din tara amenintand cu initierea unei greve generale, si se pare ca ea a fost evitata.

Ministrul Sanatatii le explica deasemenea romanilor ce se intampla cu unele dintre persoanele care au fost salvate din “azilele groazei”, dar si despre ceea ce se va face in viitor din punct de vedere al salarizarii cadrelor medicale din Romania, toate detaliile fiind in informatiile pe care le puteti vedea mai jos.

“O să verific acest lucru când merg la Ministerul Sănătății să vedem dacă într-adevăr acest document a ajuns la Ministerul Sănătății și dacă identifică probleme care țin de competențele Ministerului Sănătății, pentru că aș vrea să menționez acest lucru, trebuie, bineînțeles, noi ne ocupăm și o facem cu responsabilitate.

Am făcut-o imediat după apariția acestui incident și, mai mult decât un incident, e o situație dramatică până la urmă, ne-am preocupat încă din primul moment să evaluăm starea de sănătate a tuturor acestor persoane și să le acordăm asistență medicală. Este esențial să putem face acest lucru. Voi verifica ceea ce îmi spuneți dvs., să vedem dacă și unde a ajuns acest document.

Nu am acest lucru. Dacă există astfel de probleme, având în vedere că se desfășoară o anchetă penală, Parchetul sau DIICOT dispune examenul medico-legal care certifică existența acestor lucruri. E bine să lăsăm organele abilitate să-și facă treaba și dacă au apărut în spațiul public, este de datoria acelor medici, a conducerii spitalului să sesizeze Parchetul și implicit colegii de la Institutul Național de Medicină Legală.

Adică ce vă spune domnul Rotilă, eu nu sunt specialist în salarizare, dar ce vă spune domnul Rotilă este următorul lucru: forma actuală a ordonanței duce sporurile la mai mult de 30% cât este maximul prevăzut de lege pentru fiecare ordonator de credite care are în subordine unități sanitare.

Această reclasificare permite plata acestor sporuri prevăzute de ordonanță, a acelor sporuri prevăzute de ordonanță prin reclasificarea lor, despre asta este vorba, care să nu mai pună în dificultate plata lor de către spitalele aflate în subordinea, fie a autorităților locale, fie a Ministerul Sănătății.”