Spania: Anunt de ULTIMA ORA, Decizia Oficiala si MASURILE pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Spania Anunt ULTIMA ORA Decizia Oficiala MASURILE Aderarea Romaniei Schengen

Spania ia foarte in serios promisiunile facute in vederea ajutarii aderarii Romaniei la Schengen, astfel ca un anunt oficial de ultima ora, ne aduce in atentie si masurile pe care guvernul de la Madrid le ia in perioada urmatoare, pe 20 iulie urmand a avea loc la Logroño o reuniune informala a ministrului de interne din Uniunea Europeana.

Spania vrea sa discute la aceasta intalnire, la care va participa inclusiv comisarul european pentru interne, Ylva Johansson. despre multitudinea de probleme care afecteaza UE, de la traficul de persoane, de droguri, terorismul, crima organizata, si chiar migratia ilegala, iar aderarea Romaniei la Schengen ar putea fi adusa in discutie.

Spania a dat de inteles ca aderarea Romaniei la Schengen ar putea fi una dintre temele de dezbatere ale Consiliului JAI din octombrie 2023, ceea ce desigur ca ar fi o veste grozava pentru noi toti, iar intalnirile informale de acest gen pot contribui semnificativ la indeplinirea acestui deziderat, poate chiar in 2023.

“Cu ocazia Președinției spaniole a Consiliului UE, la Logroño, pe 20 iulie, va avea loc Reuniunea Informală a Miniștrilor de Interne UE. Ministrul Marlaska va participa la presă și va tine o conferință de presă împreună cu Ylva Johansson, comisarul UE pentru Interne, la finalul întâlnirii. Întâlnirea va servi, de asemenea, la consolidarea luptei împotriva traficului de droguri.

Terorismului și crimei organizate, precum și pentru promovarea accesului poliției la date în mediul digital, printre alte aspecte. Miniștrii reuniți la Logroño „vor căuta să ofere un răspuns politic și juridic adecvat atât situațiilor obișnuite de migrație, cât și celor de natură extraordinară, care sunt din ce în ce mai frecvente și fac obiectul unei mai mari dezbateri în cadrul UE.”