X

AVERTIZAREA Meteo ANM de ULTIMA ORA cu Vreme Severa pe 14 Iulie 2023 in Romania

Avertizarea meteo ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, emisa pentru vreme severa asteptata in zilele de 14 si 15 iulie 2023 in Romania, pune in atentia imediata a romanilor din toata tara ceea ce urmeaza sa le afecteze viata timp de 2 zile.

ANM explica mai jos faptul ca pe 14 si 15 iulie Romania va fi afectata de canicula, temperaturile urmand a ajunge pana la 37 de grade Celsius, cu un indice temperatura – umezeala, care va ajunge la 80 de unitati, disconfortul termic urmand a fi deasemenea ridicat.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 14 și 15 iulie.

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Vineri (14 iulie) și sâmbătă (15 iulie), valul de căldură va persista în sudul Olteniei, sudul și estul Munteniei, precum și în vestul Dobrogei. Local va fi caniculă și disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 21 de grade.

Notă: De duminică (16 iulie), valul de căldură se va intensifica din nou și va persista săptămâna viitoare în cea mai mare parte a țării. Mai ales în regiunile vestice, sudice și sud-estice, canicula și disconfortul termic vor fi în extindere și accentuare.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.

This post was last modified on iul. 14, 2023, 12:38 PM 12:38

Disqus Comments Loading...