X

Grecia: Masurile de ULTIMA ORA Anuntate Oficial pentru Schengen, Romania Avuta in Vedere

Grecia confirma in mod oficial o serie de masuri oficiale de ultima ora, ministrul sau pentru afaceri europene avand o intalnire cu Ylva Johansson, comisarul European pentru afaceri interne, iar in cadrul discutiilor a fost abordata problema majora a migratiei ilegane in Schengen, care afecteaza foarte serios inclusiv aderarea Romaniei.

Grecia este o gara de granita a Uniunii Europene, dar si a Spatiului Schengen, la fel ca Romania, iar impiedicarea intrarii migrantilor in spatiul comunitar este unul dintre obiectivele sale principale, la fel ca in cazul tarii noastre, si de la Comisia Europeana cere ajutor pentru semnarea pactului privind migratia si reforma azilului in Uniunea Europeana.

Grecia cere de ani de zile mai multi bani de la Comisia Europeana pentru a putea face fata fluxului urias de migranti, care iau cu asalt tarmurile Uniunii Europene, iar reducere anumarului de cereri de azil si a intrarilor ilegale este esentiala pentru pastrarea securitatii Spatiului Schengen, insa implicit ajuta si la aderarea mai rapida a Romaniei.

“M-am întâlnit astăzi la Bruxelles cu comisarul pentru afaceri interne al Comisiei Europene, doamna Ylva Johansson. Întâlnirea noastră a avut loc într-o atmosferă foarte prietenoasă și a fost cu adevărat constructivă, deoarece am examinat modalități de a răspunde provocărilor contemporane ale problemei imigrației și refugiaților.

I-am subliniat comisarului că acordul la care sa ajuns luna trecută între statele membre ale Uniunii Europene este un prim pas important, dar mai sunt multe de făcut. Grecia sprijină în mod constant mai multe soluții europene la provocările comune. Am convenit să avem o comunicare constantă, întrucât problema imigranților-refugiați este o problemă și o provocare permanentă și mare atât pentru Grecia, cât și pentru Uniunea Europeană însăși.”

This post was last modified on iul. 14, 2023, 1:04 PM 13:04

Disqus Comments Loading...