X

Ministrul Sanatatii: Discutii de ULTIM MOMENT cu Impact pentru Spitalele din Romania

Ministrul Sanatatii aduce in atentia tuturor romanilor o serie de discutii de ultim moment, care vor avea un impact major asupra romanilor din toata tara, iar asta pentru ca ele vizeaza rolul autoritatilor locale in imbunatatirea unitatilor medicale, politicile de resurse umane, si orice poate imbunatati calitatea serviciilor medicale.

Ministrul Sanatatii a transmis deasemenea un anunt extrem de important si cuprivire la “azilele groazei”, iar ast apentru ca mai jos vorbeste despre ceea ce s-a intamplat cu persoanele preluate din aceste centre, din 216 care au ajuns in ingrijirea autoritatilor, 76 au avut nevoie efectiv de ingrijiri medicale.

“Modele de bună practică în administrarea spitalelor – Rolul autorităților locale. În perioada 13-14 iulie 2023 au fost discutate la Bistrița teme importante, precum controlul și prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale, atragerea și păstrarea resursei umane în domeniul sănătății, comunicarea între pacienți și profesioniștii din sănătate, alimentația pacienților spitalizați, bune practici în îngrijirea pacienților vârstnici și finanțarea spitalelor publice.

Conferința se adresează managerilor, directorilor medicali și directorilor de îngrijiri de spitale din România care vor avea oportunitatea să interacționeze cu experți recunoscuți în domeniu, să exploreze studii de caz și să împărtășească bunele practici. Evenimentul este organizat de Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bistrița-Năsăud, Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița.

UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș și cu sprijinul Biroului OMS România și al Societății Române de Microbiologie. Sunt multi colegi de la minsiter, de la institutii care vor participa la aceasta dezbatere. De ce am ales Bistrita ? Este o propunere veche de un an de zile, pentru ca fara sa cunosc spitalul de aici, l-am vizitat si am avut surprize placute. Bistrita nu e un oras foarte mare, dar era un spital cu o politica de resurse umane care m-a surprins pozitiv.

Dintr-un număr de 216 persoane relocate din centrele sociale destinate persoanelor cu dizabilități din județele Constanța, Dolj, Gorj, Maramureș, Neamț, Satu-Mare, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vrancea, 76 de persoane au necesitat internare iar restul, evaluare și urmărire medicală în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor județene.

Acestea sunt datele transmise Ministerului Sănătății de către Direcțiile de Sănătate Publică județene, după verificările și evaluările medicale de specialitate efectuate în ultima săptămână. Ministerul Sănătății se implică și se asigură că persoanele rezidente din centrele sociale aflate în relație cu autoritățile locale sau cu alte agenții din subordinea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, beneficizată de asistență medicală de continuitate.”

This post was last modified on iul. 14, 2023, 9:05 PM 21:05

Disqus Comments Loading...