X

Austria: Karl Nehammer RAZBUNAT dupa Masurile Ungariei IMPOTRIVA Schengen, a Romaniei

Austria, prin cancelarul Karl Nehammer, a criticat foarte dur Ungaria in aprilie, dupa ce o serie de masuri complet impotriva Schengen, dar si a aderarii Romaniei, au fost luate de guvernul lui Viktor Orban, iar asta pentru ca el a decis sa elibereze aproape 700 de traficanti de persoane care au adus ilegal oameni in Spatiul Schengen in trecut.

Austria a ripostat impotriva acestei decizii, a luat masuri proprii impotriva Ungariei, insa acum se vede razbunata, si Karl Nehammer probabil ca e fericit, dupa ce Comisia Europeana a anuntat o procedura de infringement impotriva Ungariei pentru eliberarea traficantilor, dandu-i 2 luni sa raspunda notificarii primite.

Austria a cerut in aprilie implicarea Comisiei Europene pentru protejarea Spatiului Schengen, dupa decizia luata de catre Viktor Orban, iar acum vedem aceste masuri, si nu este exclus ca sanctiuni sa fie impuse de Curtea de Justitie a Uniunii Europene, desi nu se stie cat mai poate ajuta asta aderarea Romaniei la Spatiul Schengen in cursul anului 2023.

“Comisia Europeană a decis să deschidă o procedură de încălcare a dreptului comunitar trimițând o scrisoare de punere în întârziere Ungariei, neîndeplinirea obligațiilor sale de a impune sancțiuni efective, proporționale și disuasive pentru infracțiunea de facilitare a intrării, tranzitului și șederii neautorizate în UE. În aprilie 2023, Ungaria a adoptat un decret guvernamental care prevede transformarea generală a pedepselor privative de libertate.

Legate de infracțiunile de contrabandă într-o „detenție de reintegrare”. Comisia consideră că astfel de sancțiuni reduse aplicabile persoanelor condamnate pentru infracțiuni de contrabandă nu sunt nici eficace, nici disuasive și indiferent de circumstanțele cauzelor în cauză. Ungaria are acum două luni pentru a răspunde scrisorii și a remedia deficiențele identificate de Comisie.”

This post was last modified on iul. 15, 2023, 6:57 PM 18:57

Disqus Comments Loading...