X

Germania: Anunt de ULTIMA ORA, Olaf Scholz are Vesti Bune pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Germania are vesti bune privind aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca de la cancelarul Olaf Schoz au venit o serie de anunturi de ultima ora cu privire la faptul ca pactul privind migratia, si reforma sistemului de azil din UE se apropie de semnare, iar asta ii va facilita tarii noastre intrarea in sistem, poate chiar in 2023.

Germania a depus eforturi foarte mari pentru ca acest pact sa fie adoptata in 2023, inaintea alegerilor pentru Parlamentul European, care au loc in primavara anului 2024, si a promis ca aderarea Romaniei la Schengen va fi sustinuta in mod oficial, iar vestile lui Olaf Scholz de acum vin sa-i linisteasca mai mult pe romani.

Germania vrea deasemenea sa ia o serie de masuri interne separate pentru reducerea migratiei neregulate, ceea ce nu vine ca vreo surpriza, iar asta pentru ca ea este una dintre cele mai cautate tari din UE cand vine vorba despre migranti, iar Romania ar putea juca un rol extrem de important in Schengen dupa aderare.

“Sunt încrezător că Uniunea Europeană va conveni asupra unui sistem comun de azil. Cred va fi posibil să se obțină un mecanism comun. Depindem de solidaritate în relațiile unii cu alții, această realizare pare să câștige teren. Granițele deschise în Europa sunt una dintre marile realizări. În iunie miniștrii de interne din UE au convenit asupra unei poziții comune cu privire la reglementările migratiei.

Pentru Germania, vrem să limitam migrația neregulată. În același timp, vrem să ne asiguram că economia Germaniei merge bine. Ar trebui să fie posibilă înlocuirea tuturor „baby boomerilor” care s-au pensionat, ca parte a imigrației regulate a muncitorilor calificați și a lucrătorilor în următorii câțiva ani.”

This post was last modified on iul. 15, 2023, 9:52 PM 21:52

Disqus Comments Loading...