X

Grecia: Acuzatii GRAVE de ULTIMA ORA dupa un Avertisment al Italiei care a fost Ignorat

Grecia este in centrul unor acuzatii extrem de grave, dupa ce a ignorat un avertisment trimis de catre Italia tarii, lucru care nu a fost reucnoscut de catre guvernul de la Atena, dar din cauza ignorarii lui, 600 de persoane si-au pierdut viata dupa ce o barca plina de migranti s-a scufundat aproape de tarmurile elene recent.

Grecia, conform unor informatii obtinute de catre Politico si Welt, ar fi primit de la Italia un avertisment privind acea barca, cu 15 ore inainte ca ea sa se scufunde, dar a trimis un vas catre ea abia 12 ore mai tarziu, timp in care a fost alertata inclusiv de catre cei de la Frontex, insa chiar si asa, nu a reactionat corespunzator.

Grecia este acuzata deasemenea ca in incercarea de a lega nava de vasul sau, a produs scufundarea acesteia, si implicit decesul celor 600 de persoane, in apropiera tarmurilor sale, una dintre cele mai cumplite tragedii pe mare in ultimii ani, ea aratand cat de periculoase sunt calatoriile facute de catre migranti pentru a ajunge in UE.

“În dimineața ultimei zile pe mare a Adrianei, autoritățile italiene au trimis un avertisment îngrijorător colegilor lor din UE și greci: doi copii muriseră la bordul navei de migranți supraîncărcate. Alerta a fost trimisă la 8:01 a.m. UTC, la puțin peste o oră după ce italienii au observat inițial nava la 6:51 a.m..

Nava s-a oprit ulterior în ocean și scufundat, 600 de persoane murind. Descoperirile ridică semne de întrebare cu privire la faptul dacă autoritățile au știut de suferință gravă pe navă mult mai devreme decât au recunoscut. Supraviețuitorii au spus că încercările gărzii de coastă grecești de a atașa frânghiile navei au făcut-o să se răstoarne.”

This post was last modified on iul. 15, 2023, 11:13 AM 11:13

Disqus Comments Loading...