X

Ministerul Apararii: Armata Romana si 2 Anunturi de ULTIMA ORA Privind Militarii din Romania

Ministerul Apararii transmite 2 anunturi de ultima ora cu privire la militarii din Romania, iar asta pentru ca in atentia noastra sunt aduse acum informatii cu privire la decizia de a se schimba comandantul Batalionului 2 Infanterie Mecanizata “Calugareni”, ceremonia avand loc in data de 12 iulie, si mai jos aveti mai multe detalii.

Ministerul APararii detaliaza mai jos cine este noul comandant al acestei unitati militare din Romania, iar aseparat de asta puteti vedea informatii cu privire la instructia care a avut loc la Colibita pentrumilitarii Romaniei in perioada recenta, toate informatiile fiind disponibile in mod oficial mai jos.

“Batalionul 2 Infanterie Mecanizată “Călugăreni” are un nou comandant. Locotenent-colonelul Ionuț Olaru a luat în primire comanda și Drapelul de Luptă al Batalionului 2 Infanterie Mecanizată “Călugăreni” de la locotenent-colonelul Dan-Laurențiu Popescu, miercuri, 12 iulie. Ceremonia a avut loc la sediul unității, în prezența comandantului Brigăzii 282 Blindată “Unirea Principatelor”, generalul de brigadă Gabriel Constantin Turculeț și a altor distinși invitați.

Locotenent-colonelul Ionuț Olaru este veteran al Teatrelor de Operații și de la începutul carierei a îndeplinit funcțiile de comandant pluton, comandant companie, șef birou și șef al operațiilor și instrucției. “Mă bucur să mă întorc în rândurile batalionului și sunt convins că împreună vom putea răspunde la toate provocările care le avem în față.

Mă bazez pe dedicarea dumneavoastră, pe profesionalismul vostru, pe dorința de a face ca performanțele acestei unități să se situeze întotdeauna la standardele stabilite.” a precizat locotenent-colonelul Ionuț Olaru.

“Prin adaptabilitate organizatorică, lucru în echipă, loialitate față de instituție și disciplină ne-am onorat trecutul și am reușit să trecem peste toate provocările întâmpinate în ultimii ani. Am transformat, împreună, această unitate în batalion de infanterie mecanizată, ne-am resubordonat Brigăzii 282 Blindată “Unirea Principatelor” și am participat la zeci de exerciții extrem de complexe.

Sunt mândru și recunoscător pentru efortul și devotamentul dumneavoastră, al militarilor călugăreni. Ați demonstrat că sunteți o unitate de elită, capabilă să îndeplinească orice misiune cu profesionalism și curaj. Vă mulțumesc din suflet pentru sprijinul acordat!” a precizat locotenent-colonelul Dan-Laurențiu Popescu. Acesta a fost promovat pe o funcție în cadrul Comandamentului Forțelor Întrunite “General Ioan Emanoil Florescu”.

La Colibița, militari din subunitățile Brigăzii 81 Mecanizată “Grigore Bălan” s-au antrenat în tehnici de cățărare pe stâncă și metode de salvare în mediul montan. Cu experiență sau pentru prima dată pe stâncă, toți au reușit în final să treacă peste provocări și să își îndeplinească misiunea!”

This post was last modified on iul. 15, 2023, 10:22 AM 10:22

Disqus Comments Loading...