X

Ministrul Educatiei: ULTIM MOMENT, 2 Importante Anunturi Oficiale Facute de catre Ligia Deca!

Ministrul Educatiei le transmite milioanelor de romani din intreaga tara doua anunturi importante de ultim moment, iar asta deoarece Ligia Deca aduce in primul rand in atentia oamenilor un mesaj pentru Ziua Frantei, un partener strategic extrem de important pentru Romania in Europa, deci evenimentul este unul demn de macat.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre includerea premierului landului Bavaria, Markus Soder, in comunitatea academica a Universitatii de Vest din Timisoara, el primind titlul Doctor Honoris Causa, totul facand parte din vizita pe care Ligia Deca a sustinut-o in Germania zilele acestea.

“Libertate, egalitate, fraternitate! Astăzi, 14 iulie, celebrăm Ziua Națională a Franței. Ecourile Revoluției franceze din 1789 sunt încă de actualitate, atât în Franța, cât și în întreaga lume. Societatea contemporană, așa cum o știm astăzi, a fost puternic influențată de idealurile poporului francez. Drepturile fundamentale ale omului, printre care se numără și cel la educație. reprezintă un rezultat al luptei pe care au dus-o oamenii pentru a avea o societate mai bună.

România și Franța împart o tradiție și o istorie comună. Cultura noastră a fost puternic influențată de cea franceză, în timp ce elitele care au contribuit decisiv la crearea României moderne au absolvit preponderent universități franceze de prestigiu. Îmi doresc să continuăm relația noastră de cooperare în domeniul educației prin dezvoltarea proceselor de internaționalizare cu partenerii francezi.

Cu 115 programe universitare și postuniversitare cu predare în limba franceză, România se clasează ca a doua putere universitară francofonă la nivel mondial. Totodată, peste un milion de elevi din România învață limba franceză. Avem datoria să-i sprijinim în aceste demersuri pe toți copiii și tinerii din spațiul francofon. Mulțumesc Ambasadei Republicii Franceze în București pentru deschiderea, consecvența și sprijinul acordat comunității educaționale din România.

Una dintre personalitățile de frunte ale politicii germane, domnul Markus Söder, prim-ministru al Landului Bavaria și un prieten și susținător al României, a devenit astăzi parte din comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara, ulterior primirii titlului de Doctor Honoris Causa. Mă bucur că am avut oportunitatea de a participa la acest moment și aș dori să le mulțumesc gazdelor evenimentului pentru invitație.

Prin această distincție, Universitatea de Vest din Timișoara, în asentimentul comunității academice din România, a certificat și recunoscut meritele și contribuția domnului Markus Söder în îmbunătățirea și consolidarea relațiilor bilaterale româno-germane, ce au o tradiție îndelungată, inclusiv în domeniul educației.”

This post was last modified on iul. 15, 2023, 8:59 AM 08:59

Disqus Comments Loading...