X

Ministrul Sanatatii: Decizia Ordinului de ULTIMA ORA cu Schimbari Necesare pentru Tratarea Romanilor

Ministrul Sanatatii aduce in atentia a milioane de oameni din intreaga tara un ordin nou pe care urmeaza sa il adopte in mod oficial, iar asta pentru ca el va impune o serie de modificari extrem de importante pentru modul in care sunt tratati pacientii cu arsuri, una dintre problemele cele mai mari ale sistemului medical.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos despre schimbarile importante pe care acest ordin le va produce in unitatile medicale din Romania, iar in baza lui, tratarea pacientilor cu arsuri ar putea fi realizata mai bine in Romania, fara ca oamenii sa aiba nevoie de transfer in alte tari din Uniunea Europeana pentru a se vindeca.

“Prin Ordinul ministrului sănătății nr. 476/2017 privind organizarea şi funcţionarea structurilor care acordă asistenţă medicală şi îngrijirea bolnavilor cu arsuri, cu modificările și completările ulterioare, a fost reglementat modul de organizare al structurilor care acordă asistență medicală și îngrijirea bolnavului cu arsuri, pe trei tipuri de competență, după cum urmează: centrul pentru arși; unitatea funcțională pentru arși; compartimentele pentru arși.

Centrul pentru arși are cel mai înalt nivel de competență în sistemul de îngrijire a bolnavului cu arsuri, care asigură tratamentul complex al acestui pacient, continuitatea îngrijirilor pe care le necesită pacientul cu arsuri în unitatea sanitară respectivă și monitorizează continuitatea tratamentului și îngrijirilor acestuia într-o unitate sanitară din județul de domiciliu, după caz, dacă este posibil.

Unitatea funcțională pentru arși este o unitate funcțională cu nivel de competență medie în sistemul de îngrijire a arsurilor, care asigură tratamentul pacienților cu arsuri de gravitate medie, continuitatea îngrijirilor pe care le necesită pacientul cu arsuri în unitatea sanitară respectivă și monitorizează continuitatea tratamentului și îngrijirilor acestora în unitatea sanitară sau la locul de domiciliu, după caz.

Comisia de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, prin adresa înregistrată la Ministerul Sănătății cu nr. AR3967/CV103/2023, solicită modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 476/2017 privind organizarea şi funcţionarea structurilor care acordă asistenţă medicală şi îngrijirea bolnavilor cu arsuri, având în vedere că propunerile formulate sunt generate de problemele și situațiile practice semnalate din teritoriu, iar acestea au fost discutate și agreate în cadrul întâlnirii Comisiei de chirurgie plastică.

Estetică şi microchirurgie reconstructivă din luna octombrie 2022, cu obiectivul final de îmbunătățire a asistenței medicale a pacienților cu arsuri medii și grave din România. În acest sens, s-a întocmit proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 476/2017 privind organizarea şi funcţionarea structurilor care acordă asistenţă medicală şi îngrijirea bolnavilor cu arsuri, pe care dacă sunteţi de acord,vă rugăm să-l aprobaţi.”

This post was last modified on iul. 15, 2023, 11:40 AM 11:40

Disqus Comments Loading...