Romania: Anunturile de ULTIMA ORA, Masuri IMPORTANTE pentru Aderarea la Schengen cu Bulgaria

Romania Anunturile ULTIMA ORA Masuri IMPORTANTE Aderarea Schengen Bulgaria

Romania anunta in mod oficial masurile importante, de ultima ora, pe care le-a luat in ultima perioada pentru aderarea la Schengen, iar asta pentru ca vorbim despre declaratiile facute de premierul Marcel Ciolacu cu privire la eforturile pe care tara noastra le face pentru a-si indeplini obiectivele de aderare la spatiul fara controale la frontierele interne.

Romania indeplineste de peste 10 ani criteriile pentru aderarea la Schengen, iar Marcel Ciolacu spune ca acum se depun eforturi suplimentare pentru indeplinirea obiectivului, ajutorul oferit de catre Spania si Germania pentru a-l indeplini efectiv fiind esential, iar Bulgaria lupta deasemenea pentru a se trece peste discriminarea actuala impotriva tarilor noastre.

Romania a reusit in ultimele luni de zile sa gaseasca o serie de aliati foarte importanti in Europa, separat de Comisia Europeana, Spania si Germania avand puterea sa forteze mainile Austriei si Olandei sa accepte aderarea in Schengen a tarii noastre si a Bulgariei, dar ramane de vazut daca isi vor tine promisiunile pana la final, sau nu.

“Cu privire la agenda europeană, am abordat subiectul extinderii spațiului Schengen şi finalizării procesului de aderare a României și Bulgariei, cât mai curând posibil. Deja, după instalarea recentă a guvernelor României și Bulgariei, țările noastre au făcut eforturi suplimentare pentru atingerea acestui obiectiv.

Personal, vreau să mulțumesc Spaniei, și în special premierului Pedro Sanchez, pentru sprijinul deschis de a avansa cu acest dosar în eforturile comune de a adera la spațiul Schengen. Vreau să confirm că aceste patru teme pe care le-ați conturat dumneavoastră sunt într-adevăr temele cheie și pentru noi, în primul rând Schengen. Suntem unanim de acord că am îndeplinit toate criteriile care au fost puse de către Uniunea Europeană.”