X

Austria: Masuri DURE de ULTIMA ORA Sustinute de Karner ce Grabesc Aderarea Romaniei la Schengen

Austria confirma oficial prin ministrul Gerhard Karner, masurile de ultima ora care sunt luate de catre tara, unele foarte dure, dar care vor permite aderarea Romaniei la Schengen, impreuna cu Bulgaria, dupa ce guvernul lui Karl Nehammer va decide sa ridice veto-ul dat in decembrie 2022, ceva ce foarte multi romani asteapta inca de acum 10 ani de zile.

Austria deporteaza foarte multi migranti in 2023, Gerhard Karner spunand ca o continuare a acestui proces va reduce presiunea pe tara sa, si va distruge retelele de trafic de persoane, iar asta pentru ca numai in 2023 au fost deportate aproape 5.000 de persoane, cu 26% mai multe decat in cursul anului trecut, ceea ce reprezinta o diferenta majora.

Austria isi continua politica de deportari, asa cum a promis Karl Nehammer, iar Gerhard Karner are grija ca procesul sa fie unul care sa duca la scaderea interesului migrantilor pentru a ajunge in tara sa, mai ales daca deportarile se fac rapid pentru cei carora li se resping cererile de acordare a azilului, asa cum s-a intamplat in ultimele luni.

“Deportările consecvente și întoarcerea rapidă acasă sunt cerințe de bază pentru o politică de azil credibilă! Doar așa putem distruge afacerea brutală a contrabandiștilor. În 2023, Oficiul Federal pentru Imigrare și Azil (BFA) va continua să se concentreze pe domeniul deportărilor. În prezent, BFA se concentrează în primul rând pe țările de origine India, Nigeria, Maroc și Irak.

În cele cinci luni de la începutul anului până la sfârșitul lunii mai au fost în total 4.831 de deportări – 2.471 de persoane au părăsit țara voluntar, 2.360 cu forța. În aceeași perioadă a anului trecut, 3.847 de persoane au fost scoase din țară, ceea ce reprezintă o creștere de 26%.”

This post was last modified on iul. 16, 2023, 10:56 AM 10:56

Disqus Comments Loading...