Ministrul Educatiei: Ordinul de ULTIMA ORA Semnat, Anuntul pentru Elevii din Toate Scolile

Ministrul Educatiei Ordinul ULTIMA ORA Semnat Anuntul Elevii Toate Scolile

Ministrul Educatiei a semnat un ordin de ultima ora, care a intrat deja in vigoare, dupa ce a fost publicat in Monitorul Oficial, Ligia Deca hotarand sa impuna o prelungire a mandatului membrilor din Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior pana la data de 1 octombrie 2023.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre razboiul din Ucraina, iar asta pentru ca in scolile din Romania au ajuns multi copiii ucrainieni in ultimul an de zile, iar recent Ligia Deca a avut o intalnire cu reprezentantii ONU si UNICEF pentru a discuta despre integrarea copiilor in societatea din Romania.

“Conflictul armat din Ucraina nu s-a încheiat, iar copiii care și-au pierdut casa, școala, unii chiar familia și care sunt în România au, în continuare, nevoie de sprijinul nostru. Am participat, ieri, împreună cu domnul secretar de stat Florian Lixandru, la o întâlnire cu reprezentanții UNHCR și UNICEF, domnii Pablo Zapata și Anna Riatti, în care am discutat despre oportunități de integrare a copiilor care provin din zona conflictului armat din Ucraina.

Apreciez disponibilitatea celor două organizații de a continua să se implice în aceste demersuri care au rolul nu doar de a facilita integrarea educațională a copiilor din Ucraina, dar și pe acela de a sprijini inspectoratele școlare și unitățile de învățământ care îi integrează.

Mă bucură faptul că în România atât de mulți oameni au înțeles că a fi refugiat nu este o alegere și sunt recunoscătoare pentru că școlile din România și-au deschis porțile pentru ca acești copii să-și regăsească zâmbetul și măcar o parte din ceea ce au pierdut, lângă alți copii de vârsta lor!

Ordinului ministrului educației și cercetării științifice nr. 4.403/2015 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, cu modificările ulterioare, în temeiul dispozițiilor art. 13 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 369/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației, cu modificările și completările ulterioare, ministrul educației emite prezentul ordin. Ordinul ministrului educației naționale nr. 4.275/2019 privind aprobarea componenței Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior în mandatul 2019-2023, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 508 din 24 iunie 2019.

Se completează după cum urmează: La articolul 1 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu următorul cuprins: Prin derogare de la prevederile art. 15 din Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, aprobat prin Ordinul ministrului educației și cercetării științifice nr. 4.403/2015, cu modificările ulterioare, durata mandatului prevăzută la alin. (1) se prelungește până la data de 1 octombrie 2023.”