X

Romania: Deciziile de ULTIMA ORA, Masurile Oficiale foarte Importante Anuntate pentru 2023

Romania continua sa ia extrem de importante decizii pentru viitorul a milioane de oameni de pe intregul sau teritoriu, iar premierul Marcel Ciolacu a dezvaluit care sunt unele dintre prioritatile pe care tara noastra le are cu Bulgaria pentru viitor, unul dintre ele fiind de a asigura faptul ca Dunarea ramane navigabila, inclusiv in contextul razboiului din Ucraina.

Romania vrea deasemenea sa faca si un al doilea pod rutier Giurgiu – Ruse, discutand deja cu Bulgaria despre un asemenea proiect, care desigur ca ar trebui sa fie finantat cu bani de la Comisia Europeana, dar si interconectarea coridoarelor de transport al gazelor naturale este una dintre masurile care trebuie sa fie puse oficial in aplicare in viitor.

Romania vrea deasemenea un efort comun cu Bulgaria pentru diversificarea surselor de energie, asa cum a propus Uniunea Europeana pentru tranzitia verde, iar in discutiile dintre Marcel Ciolacu si premierul bulgar, Nikolai Denkov, un rol important l-a avut deasemenea si razboiul din Ucraina, care afecteaza ambele tari, intr-o masura foarte mare, din pacate.

“În primul rând, vreau să semnalez interesul arătat de ambele părți pentru implementarea proiectului european care va asigura o Dunăre navigabilă, precum și pentru construirea unui al doilea pod rutier Giurgiu-Ruse. În al doilea rând, în domeniul energetic, avem în vedere, pe de o parte, o mai bună interconectare a coridoarelor de transport al gazelor naturale.

Dar și un efort comun pentru diversificarea surselor de energie, în linia propusă de Uniunea Europeană pentru asigurarea tranziției verzi. De asemenea, am discutat cu premierul Denkov despre situația de securitate din regiunea Mării Negre, atât de profund afectată de războiul de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei.”

This post was last modified on iul. 16, 2023, 11:47 AM 11:47

Disqus Comments Loading...