Volodimir Zelenski Anunta Reusitele Diplomatice din Iulie, Intalnirea cu Presedintele Coreei de Sud

Volodimir Zelenski vorbeste in mod oficial despre reusitele importante pe care le-a realizat in cele 15 luni din luna iulie, iar asta pentru ca presedintele Ucrainei a dus o lupta diplomatica extrem de serioasa pentru a obtine cat mai mult ajutor militar si economic pentru Ucraina, in plin razboi cu Rusia.

Volodimir Zelenski a avut deasemenea o intalnire cu presedintele Coreei de Sud, primindu-l pe acesta la Kiev, si vizitand impreuna cu el orasul Bucea, unul dintre cele mai grav afectate de razboi, unul care a vazut nenumarate orori comise de catre armata rusa.

“Deja în 15 zile din iulie au avut loc negocieri, întâlniri, evenimente cu liderii Statelor Unite, Marii Britanii, Franței, Germaniei, Țărilor de Jos, Turciei, Cehiei, Poloniei, Slovaciei, Bulgariei, Lituaniei, Suediei, Portugaliei, Spania, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Republica Africa de Sud, Guineea-Bissau… Secretarul general al NATO Stoltenberg, Președintele Consiliului European Michelle, Președintele Comisiei Europene von der Leyen, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

Adresându-ne comunității studențești din Argentina, comunicând cu cei mai mari și mai promițători investitori americani și directori de companii… Astăzi este foarte semnificativă, domnule președinte al Republicii Coreea…

Și vom menține cel mai înalt ritm al muncii internaționale la toate nivelurile pentru a restabili pacea pentru tot pământul nostru și pentru tot poporul nostru. Și sunt recunoscător tuturor partenerilor noștri – fiecărui lider, fiecărui politician, personalitate publică, fiecărei țări – care ne susțin cu adevărat în faptul că doar eliberarea completă a întregului nostru teritoriu ucrainean va permite întreaga forță a ordinii internaționale bazată pe reguli. pentru a fi restaurat.

Domnul președinte al Republicii Coreea a fost astăzi la Bucha și Irpen și a văzut cu ochii săi consecințele ocupației ruse. Dar Bucha și Irpin sunt doar două dintre miile de orașe ucrainene care au fost lovite de teroarea rusă. Amploarea suferinței și a distrugerii aduse de Rusia este colosală. Prin urmare, amploarea cooperării globale trebuie să fie colosală pentru a restabili securitatea și a garanta pacea stabilă.

Câteva milioane dintre oamenii noștri se află în prezent pe teritoriul ocupat sau deportați forțat în Rusia. Adulți și copii. Este foarte important pentru noi să-i întoarcem pe toți în libertate, acasă, în Ucraina. Pentru a reuni familiile despărțite de război. Separarea este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le aduce războiul. Trebuie să oferim din nou tuturor copiilor ucraineni posibilitatea de a trăi în siguranță, fără război, agresiune și violență.

Vă sunt recunoscător, domnule președinte 윤석열 și primă doamnă, tuturor poporului dumneavoastră pentru că ne susțin eforturile de dragul păcii și securității poporului nostru, pentru întoarcerea copiilor ucraineni furați de Rusia, pentru noile dumneavoastră inițiative financiare, sprijin tehnic și umanitar pentru Ucraina.”