Romania: Pasii de ULTIMA ORA pentru Aderarea la Schengen, IMPORTANT Anunt Oficial pentru Romani

Romania Pasii ULTIMA ORA Aderarea Schengen IMPORTANT Anunt Oficial Romani

Romania are dezvaluiti in mod oficial pasii de ultima ora care sunt luati pentru aderarea la Schengen, iar asta pentru ca se pune in aplicare o noua abordare pentru a convinge Austria sa-si schimbe veto-ul, iar europarlamentarul Victor Negrescu spune ca a reusit deja sa convinga doi europarlamentari sa fie de partea tarii noastre in disputa.

Romania a beneficiat saptamana trecuta de o rezolutie adoptata de catre Parlamentul European, ea atacand foarte dur decizia Austriei de a impiedica accesul tarii noastre la Spatiul Schengen, si cerandu-i Comisiei Europene sa calculeze despagubiri pentru veto-urile date, insa sunt puse in aplicare inclusiv alte masuri pentru ca aderarea sa fie obtinuta.

Romania depune eforturi uriase in aceasta perioada pentru a putea forta mana Austriei sa renunte la incapatanarea de a bloca accesul nostru in spatiul fara controale la granitele interne, iar asta pentru ca ramane si fara aliatul sau pretios Olanda, deci eforturile diplomatice la nivel european ar putea da roade in 2023, si aderarea ar putea fi obtinuta in cadrui acestei legislaturi europene.

“Ca urmare a faptului că i-am contactat, doi europarlamentari și-au schimbat votul în favoarea rezoluției privind aderarea României la spațiul Schengen. Doresc să le mulțumesc colegilor mei, Othmar Karas (PPE) și Hilde Vautmans (Renew), pentru faptul că au înțeles argumentele mele și au modificat votul lor inițial. Iată că facem treaba colegilor și pe zona de centru-dreapta.

Grupurile politice de centru-stânga, în frunte cu social-democrații, sunt singurii care au votat pentru România în unanimitate. Pe zona de centru-dreapta, conservatoare și extremistă, există, din păcate, în continuare, voci politice anti-europene și anti-românești. Există șanse dacă acționăm așa cum trebuie. Ne trebuie o abordare mult mai coerentă.”